Фалкао: Половин Колумбия ще гледа мачовете на Райо

Фалкао: Половин Колумбия ще гледа мачовете на Райо

Новото попълнение на Райо Валекано Радамел Фалкао е убеден, че половината колумбийски народ ще следи мачовете на тима след неговото пристигане на “Вайекас”.

“Вече знаех, че колумбийският народ ще подкрепя както Райо, така и мен. Ще ни следи. В момента Райо може да разчита, че половин страна ще гледа мачовете на тима. Надявам се да донеса голяма радост на терена за сънародниците ми. Сега ще има много колумбийци на стадиона. Тук заварих състав с големи качество, глад и желание за осъществяване на целите, които имаме в Ла Лига. Освен това и треньорски щаб, който накара тима да израстне. Дано всички заедно да успеем да постигнем тези цели. Очаквам да помогна за развитието на отбора с целия ми опит. Също така дано да вкарам много голове, за каквото служим ние, нападателите. Райо ми отвори вратите за завръщане в Ла Лига, да продължа в елита и да бъда на място, което познавам и на което няма да имам нужда от много време за адаптация”, заяви Фалкао в интервю пред AS.

Той също така разкри защо е избрал да играе с номер 3 в новия си отбор. “Баща ми беше много важен, защото той ми предаде страстта към този спорт. Той вече не е сред нас и играеше с този номер. Какво по-добро отдаване на почит от това да играя с неговия номер? Да, вече съм носил екип с червена ивица и това е специално. Започнах в Ривър Плейт и сега, на този етап от кариерата ми, да нося червената ивица ми носи огромна радост”, добави нападателят.

Гледайте всички мачове от LaLiga ексклузивно в ефира на MAX Sport 4.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти