Маркес: Не се наслаждавам на карането в MotoGP

Маркес: Не се наслаждавам на карането в MotoGP

Шесткратният световен шампион в MotoGP Марк Маркес разкри преди началото на уикенда за Гран При на Сан Марино, че той не се наслаждава на карането в кралския клас след завръщането си на решетката в началото на годината.

Испанецът падна тежко и счупи своята дясна раменна кост в Гран При на Испания миналия юли, след което пропусна целия сезон 2020. Той претърпя общо три операции, като последната от тях бе в началото на декември и не взе участие в първите две надпревари за 2021.

Марк Маркес претърпя трета операция на ръката си
Марк Маркес претърпя трета операция на ръката си

Неговото дългоочаквано завръщане се случи в Гран При на Португалия в средата на април, а в Германия той записа и първата си победа след контузията. В неделя в Гран При на Арагон Маркес завърши на втора позиция зад Франческо Баная, в който испанец направи общо седем атаки за първото място в последните три тура, но така и не успя да се справи с пилота на Ducati. 

Марк Маркес, Франческо Баная

Въпреки тези два силни резултата испанецът не може да се похвали с постоянството си от преди контузията. Освен това заради физическото му състояние той все още не се наслаждава на карането си.

„Да, състезавам се, опитвам се да се боря, да се подобрявам, но не се наслаждавам. В момента имам наслада няколко завоя или обиколки, но след това се появява болката. Вече сме в такъв момент, в който мога да се старая само да се наслаждавам. А когато това се случи, ще бъде по-конкурентоспособен“, каза испанецът. 

Марк Маркес

Пет старта преди края на сезон 2021 Маркес заема десетата позиция в класирането при пилотите с актив от 79 точки. Това на практика означава, че той не може да стане световен шампион, тъй като неговият пасив спрямо лидера Фабио Куартараро е цели 135 при оставащи максимално 125 пункта.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички