Състоянието на ръката на Маркес е по-лошо от очакваното в Щирия

Състоянието на ръката на Маркес е по-лошо от очакваното в Щирия

Шесткратният световен шампион в MotoGP Марк Маркес призна, че състоянието на неговата дясна ръка е по-лошо от очакваното.

Пилотът на Honda пропусна почти целия сезон 2020 в кралския клас след зловещото си падане в Гран При на Испания на старта на кампанията. Той се завърна на стартовата решетка в Гран При на Португалия през април, а в Германия през юни записа и своята първа победа след дългото си отсъствие.

Марк Маркес го направи! 581 дни по-късно, испанецът отново на върха в MotoGP
Марк Маркес го направи! 581 дни по-късно, испанецът отново на върха в MotoGP

Въпреки този успех и изминалата петседмична лятна пауза в шампионата испанецът призна след края на свободните тренировки за Гран При на Щирия, че усещането в неговата ръка е по-лошо от очакваното.

„Лятната пауза и седмиците, в които можех да тренирам, бяха добри за мен физически и психически “, каза Маркес.

„Но честно казано смятах, че стъпката в подобряването ще бъде по -голяма. Още когато излязох за първата тренировка, почувствах известен дискомфорт и осъзнавам, че трябва да съм на мотор MotoGP, за да подобря състоянието си. Мога да карам мотокрос и да правя хиляди посещения на фитнеса, но докато не се кача на състезателния мотор, не симулирам точно движенията и има мускули, които бяха по-добре в Ассен от днес“, коментира Маркес.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти