Флоренци: Милан ме искаше повече от всеки друг

Флоренци: Милан ме искаше повече от всеки друг

Новото попълнение на Милан Алесандро Флоренци заяви, че основната причина да премине в отбора е голямото желанието на “росонерите” да го имат в състава си. Неговият трансфер беше обявен днес, като десният бек пристига от Рома като преотстъпен с опция за откупуването му.

Милан финализира трансфера на Флоренци
Милан финализира трансфера на Флоренци

“Най-големият фактор за пристигането ми беше желанието на Милан да ме има. Клубът положи наистина големи усилия, за да ме привлече, повече от всеки друг, дори в чужбина. Това е предизвикателство, за което имам решителност и голямо желание да го започна. Нямам търпение да изляза на терена. Познавам Фредерик Масара от известно време и неговата настоятелност, както и тази на Паоло Малдини, определено беше бонус. Всички в клуба бяха решени да подпишат с мен и точно това търсех. Да видя как даден клуб има такава вяра в мен, е наистина важно. Днес за първи път се срещнах с Малдини. Той е клубна легенда и има аура, подобна на тази на Франческо Тоти и Даниеле Де Роси в Рома. Подобни хора са недосегаеми, не само заради това, което са дали за своите клубове, но и заради приноса им към целия италиански футбол. 

Евро 2020 е незабравим спомен и ще бъда свързан със съотборниците ми в националния тим за цял живот. Европейското първенство приключи, а аз съм човек, който гледа към бъдещето с оптимизъм. Приех това предизвикателство и искам да дам всичко, което имам, за този клуб, както съм правил във всеки отбор, в който съм бил. Аз се възприемам като опитна фигура, въпреки че съм само на 30 години, и искам да донеса това в клуба. Със Симон Кяер, Златан Ибрахимович и Оливие Жиру можем да споделим този опит с талантливите по-млади играчи. Чувствам се зрял на футболно ниво. Ще се опитаме заедно да направим приятна комбинация, за да имаме добър сезон. Аз съм много спокоен човек и не смятам, че ще имам проблеми да се приспособя към тима, който вече е сплотен колектив. Мисля, че съм достигнал своя връх и поемам това предизвикателство с големи желание, страст и мотивация да се справя добре. 

Избрах номер 25, защото имам скъпи спомени с него. Това е номер, с който съм свързан, и исках отново да го взема. Имаше и други подходящи номера, но не можех да ги избера заради съотборниците ми. Уверен съм, че номер 25 ще ми донесе много късмет и нямам търпение да го нося на “Сан Сиро”. Това, което мога да обещая на феновете, е на практика моята история - ще уважавам фланелката не само на терена, но и извън него чрез моето поведение. Вярвам, че понякога това, което правиш далеч от терена, е по-важно, отколкото когато си на него. Ще дам моите пот, кръв и сълзи за тази фланелка. Феновете могат да бъдат сигурни”, коментира Флоренци пред клубната телевизия.

Още от Футбол свят

Виж всички