От Етър показаха видео с претенциите си срещу съдийството

От Етър показаха видео с претенциите си срещу съдийството

Ръководството на Етър не е доволно от съдийството в мачовете на тима от началото на сезона във Втора лига. “Виолетовите” започнаха с победа срещу Левски (Лом) с 3:0, но след това претърпяха поражения от Лудогорец II с 1:4 и Хебър (Пазарджик) с 2:4. От клуба показаха видео с подбрани ситуации, в които смятат, че са били ощетени. 

Ето какво написаха от Етър

Зрелище във Велико Търново! Хебър победи Етър в мач с шест гола
Зрелище във Велико Търново! Хебър победи Етър в мач с шест гола

Без да търси оправдание за резултатите в последните мачове на тима в съдийството, Етър остава с впечатление, че вече в два поредни двубоя има куп ситуации, в които не бе отсъждано с еднакъв аршин за съперниците. Решенията на реферите при гостуването на етърци на Лудогорец II и домакинството срещу Хебър оставят на заден план духа на феърплея и оставят лош привкус. 

Най-фрапиращите случаи: 

– В 66-ата минута на мача в Разград халфът ни Николас Фемиа при търсене на позиция докосва футболист на домакините, но няма явен удар с лакът. Следва червен картон и наказание на Фемиа за 3 срещи. 
– В 85-ата минута на същия двубой футболист на Лудогорец II влиза брутално с двата крака срещу Кольо Станев с риск да предизвика сериозна контузия, но е санкциониран само с жълт картон. Къде е еднаквият критерий в двете ситуации? 
– В 9-ата минута на мача Етър – Хебър Живко Петков от гостите спира топката с ръка, неприбрана до тялото, но няма сигнал за очевидната дузпа. 
– В 70-ата минута на същия двубой реферът показва втори жълт и съответно червен картон на същия футболист. За изненада на всички гостите след направените смени продължиха мача с пълен състав. По никакъв начин съдията Ивелин Занев не дава знак, че отменя решението си и защо го отменя?! 

Етър иска да попита отговорните институции дали съдиите във втория ешелон подценяват срещите и дали съдийските наблюдатели реално ги оценяват, или им спестяват наказания?

Още от БГ Футбол

Виж всички