Официално: Карпин ще води едновременно Русия и Ростов

Официално: Карпин ще води едновременно Русия и Ростов

Русия има нов национален селекционер. Това е Валерий Карпин, който в началото на следващата седмица ще подпише договор до края на годината. В този период 52-годишният специалист ще съвместява работата си в “Сборная” с треньорския пост в Ростов. В споразумението между Карпин и Руския футболен съюз има опция за удължаване на контракта с още 12 месеца. 

Бившият халф заменя начело на националния отбор Станислав Черчесов, който беше уволнен след слабото представяне на Евро 2020. Неговият дебют ще е срещу Хърватия на 1 септември. 

“Благодаря на РФС за оказаното доверие. За мен това е огромна чест и признание за досегашната ми работа. Основната задача пред отбора е да се класира за Мондиал 2022 и ще положим всички усилия, за да я изпълним”, сподели Карпин. 

“Валерий Карпин не се нуждае от представяне. Той беше един от най-добрите футболисти на своето поколение, с впечатляващи изяви и на клубно ниво, и в националния отбор. Той вече натрупа и солиден опит като треньор, особено начело на Ростов”, коментира президентът на РФС Александър Дюков.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти