В Ред Бул няма да бързат с нов договор за Перес

В Ред Бул няма да бързат с нов договор за Перес

Ръководителят на отбора на Ред Бул във Формула 1 Кристиан Хорнер заяви, че австрийският тим няма да бърза с преподписването на договора на Серхио Перес, въпреки че до момента мексиканецът надхвърля очакванията.

Мексиканецът пристигна в Милтън Кийнс с едногодишен договор като заместник на Алекс Албън, който не се представяше на ниво през 2020 година. От началото на сезона Перес имаше няколко по-трудни състезания, за които спомогнаха и най-късите предсезонни тестове в историята на шампионата. Изпитанията на „Сахир“ продължиха само три дни, от които Перес прекара само половината зад волана на RB16B.

Перес ще има нужда от пет състезания за пълно адаптиране към тима на Ред Бул
Перес ще има нужда от пет състезания за пълно адаптиране към тима на Ред Бул

В последствие мексиканецът успя да направи сериозен прогрес в адаптацията си към характеристиките на болида на Биковете, за което той сам си даде пет старта. В шестия Перес бе сред най-бързите пилоти на пистата още от началото на уикенда в Баку, където и преди е показвал много силно темпо.

„Знаехме, че той е бърз тук, но не знаехме, че е толкова добър. Беше бърз през целия уикенд и допусна само една грешка в първото излизане в третата квалификация. Състезателното му темпо бе феноменално, ако не бе забавянето при първия му стоп той щеше да е точно до Макс при връщането на пистата, въпреки по-дългия първи стинт. Просто темпото му с чиста писта бе много силно.

Серхио Перес, Люис Хамилтън

„Феноменално за него. Начинът, по който той се защитава от Люис беше наистина класен. Тази победа ще му се отрази добре за самочувствието. Той е трети с класирането при пилотите и мисля, че надхвърля очакванията.

„Наистина съм щастлив от работата, която Чеко върши. Ние сме само на състезание шест от 23, имаме достатъчно време. Той се наслаждава да е в отбора, върши прекрасна работа и само трябва да прави това“, каза Хорнер.

Пиер Гасли може да се завърне в Ред Бул през 2022 година
Пиер Гасли може да се завърне в Ред Бул през 2022 година

Моторспорт съветникът на тима д-р Хелмут Марко заяви преди началото на уикенда в Азербайджан, че тимът няма да вземе решение за своя пилотски състав за 2022 година преди лятната пауза през август.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички