Гледай на живо

Евро 2020: Унгария - Франция 0:0

Перес впечатлен от колегиалното поведението на Албън в Ред Бул

Перес впечатлен от колегиалното поведението на Албън в Ред Бул

Пилотът на Ред Бул Серхио Перес заяви, че е приятно изненадан от поведението и подкрепата от страна на Алекс Албън след като го замени в състава на Биковете.

В Милтън Кийнс избраха да сменят младия тайландец след края сезон 2020, в който той записа два подиума в Тоскана и Бахрейн, но така и не можа да се доближи до темпото на лидера на тима Макс Верстапен. Така Албън зае ролята на тестови и резервен пилот на Ред Бул, а Перес седна във втория кокпит на отбора.

Култард: Винаги бих избрал Перес пред Албън
Култард: Винаги бих избрал Перес пред Албън

Мексиканецът се отблагодари за оказаното доверие още в шестия си старт с Ред Бул, когато той триумфира в Гран При на Азербайджан. Победата на Перес дойде след отпадането на Верстапен, но и преди това той бе близо до своя съотборник, което бе по-големият позитив от уикенда в Баку.

„Мисля, че имаме наистина добър отбор. Това, което Макс направи бе наистина хубаво за гледане. Той заслужаваше да спечели, имаше перфектен уикенд. Просто нямаше късмет, но победата си беше негова“, каза Перес след победата си в Азербайджан.

Макс Верстапен, Кристиан Хорнер, Алекс Албън, Серхио Перес

„Алекс също, той върши много работа в симулатора с инженерите. Помня когато дойдох тук, не очаквах той да е толкова отворен с мен. Той обаче ми обясни всички проблеми, които е имал, как работи колата и това бе наистина хубаво. Наистина оценявам това и работата, която той върши всеки уикенд. Това е отборна работа!“, добави мексиканецът.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички