Бивш рефер №1 на Англия призна, че е стискал палци "трите лъва" да отпаднат на Евро 2016

Бивш рефер №1 на Англия призна, че е стискал палци "трите лъва" да отпаднат на Евро 2016

Бившият топ рефер на Англия Марк Клатънбърг призна, че е стискал палци неговата страна да отпадне рано на Евро 2016, за да има шанс да ръководи финалния двубой за турнира. "Трите лъва" бяха елиминирани още на 1/8-финалната фаза след шокиращо поражение от Исландия, след което желанието на Клатънбърг се сбъдна и той бе главен съдия на финала между Португалия и Франция.

"Аз съм голям фен на Англия и ще бъде приятно да подкрепям отбора сега, след като през 2016 исках да отпаднат и  освободят пътя ми. Всеки рефер, независимо от коя страна е, ще излъже, ако твърди противното. Всички ние сме там с амбицията да ръководим някой от полуфиналите или финала“, признава Калтънбърг.

Другата опасност за него по време на Евро 2016 е идвала от страна на отбора на Уелс, който се представи великолепно и стигна до полуфинала.

"За Уелс бе страхотно, че стигнаха до полуфинала, но ако бяха отишли на финала, това щеше да сложи край на мечтата ми. Затова почти се разплаках, когато Уелс победи Белгия на 1/4-финалите“, добавя Клатънбърг.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти