Емил Спасов за Диксън: Не чух почти нищо конкретно и точно

Легендата на Левски Емил Спасов никак не е спокоен за бъдещето на клуба след вчерашната пресконференция на Джоузеф Диксън. Той не скри притеснението си след видяното на брифинга на „Герена“. 

Петър Ганев: Диксън представи устни гаранции, но конкретни не съм виждал
Петър Ганев: Диксън представи устни гаранции, но конкретни не съм виждал

„Не чух почти нищо конкретно и точно. Предимно празни приказки. Когато видях, че Наско Сираков го няма, се притесних много. Все пак беше обявено, че ще присъства и той. Мотивът, че интересът е предимно към англичанина, по принцип е точен, но за мен беше важно да присъства и Наско Сираков“, заяви Спасов пред "Мач Телеграф". 

Диксън: Искам Павел Колев да остане шеф в Левски
Диксън: Искам Павел Колев да остане шеф в Левски

„Иначе по същество казаното беше доста уклончиво. Уж всичко е наред, всичко е формалност и въпрос на няколко дни. За мен обаче нищо все още не е наред. Журналистите зададохте доста правилни и точни въпроси, но аз не чух почти нищо категорично. Единственото, което ми дава надежда, е, че наистина такива сериозни неща не стават бързо и току-така. Доколкото разбрах, Диксън иска да строи търговски център. А всички документи, за да получиш разрешение за такова нещо в България, не се дават бързо и лесно. Който и да стои зад това момче, защото повече бих го определил като момче, отколкото като голям бизнесмен, не би си давал парите с лека ръка", добави още той.

Джо Диксън: Имам подкрепата от Левски и от държавата, очаквам и от феновете
Джо Диксън: Имам подкрепата от Левски и от държавата, очаквам и от феновете

"Каквито и фондове да са зад него, няма как да инвестират в Левски, без да са сигурни, че от някъде поне частично вложеното ще им се връща. А това може да стане, ако се построи мол, например. За стадиона също е нормално нещата да се проточат още дълго време, защото този стадион не е собственост на Левски. Говорил със Стефан Софиянски, който като бивш кмет на София е наясно с нещата, знам, че са сложни. За да стане всичко, е нужно и съдействието на много институции. Може и заради това човекът да шикалкави. Няма как да не увърта, при условие, че много неща не зависят от него. Така че на ход са и институциите – ако те не искат да го има Левски, лесно могат да го постигнат. Лошото е, че при положението, в което е в момента държавата, на много хора не им е до Левски. Все пак се надявам нещата с този човек да станат, защото друг изход няма", каза легендата на "сините". 

Диксън с бомбастични новини: Документите са готови, строим нов стадион на Левски и мол
Диксън с бомбастични новини: Документите са готови, строим нов стадион на Левски и мол

"Иска ми се да стане само с повече спонсори, но за мен това не е сериозно и няма как да стане. Трябва да има и сериозен човек, който да дава пари. Не мога да кажа, че Наско Сираков е сбъркал с Джоузеф Диксън. Ако го е избирал между трима и се е спрял на него – тогава вече може да се твърди, че е сгрешил. Но при условие, че никой друг не иска да се захване с Левски и да инвестира, трябва да се надяваме нещата с него да станат. Питате ме и интуицията какво ми говори. Случвало се е понякога тя да ме лъже. В момента съм разколебан - 50 на 50. Ясно е какво ми се иска, както на мен така и всички, които обичаме Левски – сделката да се случи и отборът да се оправи. Но дали ще стане – въобще не съм сигурен“, завърши Емил Спасов.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти