Гледай на живо

Югоизточна Трета лига: Гигант (Съединение) - Несебър 1:1 /почивка/

Диксън с бомбастични новини: Документите са готови, строим нов стадион на Левски и мол

Евентуалният нов собственик на Левски Джо Диксън разкри част от плановете си за клуба. Англичанинът призна, че идеята е да се изгради нов стадион за “сините”, заедно с мол в близост. Диксън заяви, че документацията вече е оформена и подписването им е въпрос на формалност. 

Джо Диксън: Имам подкрепата от Левски и от държавата, очаквам и от феновете
Джо Диксън: Имам подкрепата от Левски и от държавата, очаквам и от феновете

“Знам, че има особен интерес към ситуацията с Левски и мисля, че най-лесният начин да успокоя всички е да дам тази пресконференция. Преговаряме от около шест месеца. Това е най-голямата спортна марка в държавата. Тъжната истина е, че за много отбори в Източна Европа не е устойчив подобен модел. Идеята е да инвестираме значителни средства в изграждането на нов стадион и мол на това място. Гледаме на тази инвестиция като дългосрочна с идеята този клуб да се самоиздържа. Независимо дали аз съм собственик или аз важното е сам клубът да се издържа”, каза Диксън. 

“Мои партньори са финансови институции в САЩ и те са готови да ме подкрепят за тази финансова операция. Искам да ви кажа, че никоя щатска финансова институция няма да отпусне такива средства, ако нямат сигурност в проекта и в човека, който го ръководи. Вече съм дал необходимата документация, за да се придвижи напред. Доколкото ми казаха адвокатите всичко е готово и остават само формалности. Акциите ще бъдат на името на българско дружество, което ще бъде контролирано в САЩ, което е моя собственост и се контролира от мен”, заяви Диксън.

Диксън: Искам Павел Колев да остане шеф в Левски
Диксън: Искам Павел Колев да остане шеф в Левски

"Всички инвестиции са обвързани с риск. Знаем, че земята е държавна собственост, а не на клуба. Приели сме го и вярваме, че има смисъл да изпълним плана си. Това не е шега, възнамеряваме да имаме значителни приходи и доходи, ако изградим стабилна марка. В някакъв момент бих могъл да продам клуб, но това е в някакъв дългосрочен план. В момента, в който станем собственици, ще инвестираме. Преди това няма как да стане. 36 месеца възнамеряваме да бъде срокът за инвестициите от 250 милиона долара. Когато получим уверение, че имаме зелена светлина, ще започваме да наливаме средства в инфраструктурата. Неподходящо е да обсъждам къде съм ходил и обсъждал. Това е успешен модел на редица отбори от Премиършип. Това бе и бизнес модел на Рома, който не се получи. Левски е институция и независимо кой е собственика трябва да се самоиздържа", каза още Джо.

Мъри първи избор за треньор на Левски, обяви Диксън
Мъри първи избор за треньор на Левски, обяви Диксън

"Имаме много кратък период от време, в който можем да реагираме за селекция. В момента, в който ние станем собственици той ще бъде треньор. Надявам се да можем да му предложим нещо, което той да може да приеме". 

20 Джоузеф Диксън за бъдещето на Левски

В началото ще налея средства, за да се удовлетворят кредиторите, но това е дълъг процес. Не мисля, че дългът към г-н Божков е релевантен към този момент и не мисля, че има общо с нашата инвестиция.

Скоро заминавам за Щатите, но това е за целите за завършване на някои неща. Работа по сделката. Транзакцията да бъде одобрена и финализирана. Физически трябва да съм там, след което се връщам тук, за да финализираме нещата. Имаме ограничения във времето. Трябва да гарантираме и треньора. Желанието ми е да съм тук постоянно, да гледам мачовете, но да не се намесвам. Някой ми беше казал, че имало статия, че бягам от България и няма да се върна. Тук съм, за да завършим нещата. Оставете действията да говорят по-силно от думите.


Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички