Тони Кроос: Добре съм, сърцето ми още работи

Тони Кроос: Добре съм, сърцето ми още работи

Полузащитникът на германския национален отбор Тони Кроос заяви, че е преодолял коронавируса и последиците от болестта и е готов да играе на предстоящото Европейско първенство. "Всичко е наред. Сърцето все още работи", каза той шеговито снощи в последното издание на подкаста Einfach Mal Luppen, който води заедно с брат си Феликс.

Футболистът на Реал Мадрид даде положителен тгест за коронавирус на 17-и май и премина през задължителния карантинен период. В неделя той се присъедини към лагера на Бундестима в Австрия, като преди това даде негативен PCR-тест и там също беше изолиран от останалите като предпазна мярка.

"Всички знаем колко фалшиви позитивни и колко фалшиви негативни тестове има. Затова в понеделник направихме още един тест, който отново даде негативен резултат. И вече можем да кажем, че нещата са наред", добави Кроос.

От германския национален отбор обаче не се задоволиха с това, но и му направиха различни сърдечни и белодробни изследвания, за да се установи не само негативен резултат, но и че може да се занимава със спорт с високи натоварвания. Той тренира за първи път с отбора снощи, но няма как да бъде на разположение за контролата довечера срещу Дания.

Льов обясни защо върна Мюлер и Хумелс в състава на Германия
Льов обясни защо върна Мюлер и Хумелс в състава на Германия

Германия има още една проверка в понеделник срещу Латвия преди да стартира участието си на Евро 2020 на 15-и юни срещу световния шампион Франция. Португалия и Унгария са другите два тима в групата.

Още от Футбол свят

Виж всички