Спортист (Ген. Тошево) спечели добруджанското дерби

Спортист (Ген. Тошево) спечели добруджанското дерби

Футболистите на Спортист (Ген. Тошево) завършват домакинството в Североизточната Трета лига с пълен успех. В среща от ХХIX-ти кръг в регионално добруджанско дерби възпитаниците на треньора Димчо Филев победиха с 2:0 силния отбор на „Устрем (Дончево). Двубоят започна с игрово предимство на гостите от Дончево. През цялото първо полувреме те владееха играта, но в завършващата фаза нападателите им все пропускаха пред вратата на Георги Георгиев

За разлика от тях домакините бяха прибрани в собственото си поле и като че ли чакаха своето време. В 25-ата минута за нарушение в наказателното поле на Устрем за спъване на централния нападател Росен Николов главният съдия Димитър Гебешев от Силистра отсъди дузпа. С изпълнението се нагърби Виктор Димитров, който с плътен удар заби топката в мрежата на гостите – 1:0. До края на първата част гостите от Дончево продължиха да нападат по-сериозно вратата на домакините, но защитниците от Генерал Тошево и вратарят Георги Георгиев не позволиха коженото кълбо да навести вратата им. 

През втората част Спортист 2011 заигра по-добре. Все пак като домакини футболистите започнаха по-често да се озовават в игралното поле на гостите, а това зачести с критичните ситуации пред вратата на Иван Иванов. Гостите от Дончево - все футболисти преминали през школата на Добруджа, въпреки че на моменти владееха играта, допускаха пропуск след пропуск. В 88-ата минута за игра с ръка на защитник в наказателното поле на домакините дузпа беше отсъдена в полза на „Устрем. С изпълнението се нагърби Кристиян Димитров, но вратарят Георги Георгиев улови силно центрираната топка. 

В даденото от реферите продължение Росен Николов беше изведен в наказателното поле на Устрем, преодоля защитник на гостите и от близко разстояние за втори път заби топката в мрежата – 2:0. За друго вече нямаше време и съвсем закономерно Спортист (Ген. Тошево) спечели добруджанското дерби. 

В следващия последен кръг Спортист гостува на Шумен 2007, докато Устрем (Дончево) приема у дома лидера Спартак (Варна). 

Салим Салих

Още от БГ Футбол

Виж всички