Гледай на живо

Ужасът с Ериксен беляза втория ден на Евро 2020 - гледайте "Контра"

Гран При на Финландия в MotoGP бе отменено

Гран При на Финландия в MotoGP бе отменено

Организатори на надпреварата за Гран При на Финландия в клас MotoGP обявиха, че заради продължаващата пандемия от коронавирус тя няма да се проведе през 2021 година. 

Дебютното състезание на „КимиРинг“ бе предвидено за 11 юли, но за втора поредна година то става жертва на COVID-19. Така лятната пауза за пилотите в кралския клас ще започне две седмици по-рано от предвиденото, като последната надпревара преди нея ще бъде тази за Гран При на Нидерландия на „Ассен“ на 27 юни. 

В същото време собствениците на шампионата Dorna Sport обявиха, че състезанието в скандинавската страна ще бъде заменено от второ такова на „Ред Бул Ринг“. Австрийското трасе ще домакинства на Гран При на Щирия на 8 август, като това ще бъде първо състезание след лятната пауза, която оригинално трябваше да приключи седмица по-късно, когато ще се проведе и Гран При на Австрия. 

С тази промяна, за втора поредна година „Ред Бул Ринг“ ще приеме две състезания от MotoGP, като през миналата година победите в тях грабнаха Андреа Довициозо в първото и Мигел Оливейра във второто.

Още от Моторни спортове

Виж всички