Гледай на живо

"Трето полувреме" след Италия - Швейцария

ЦСКА 1948: Решението на БФС погазва феърплея, ще търсим правата си докрай

ЦСКА 1948: Решението на БФС погазва феърплея, ще търсим правата си докрай

От ЦСКА 1948 публикуваха становището на клуба след окончателното решение на Спортно-техническата комисия на БФС срещата между "червените" и ЦСКА-София да не се играе. Ето какво написаха от столичния клуб:

Окончателно: ЦСКА 1948 и ЦСКА-София няма да играят, БФС ще обяви резултата след края на кръга
Окончателно: ЦСКА 1948 и ЦСКА-София няма да играят, БФС ще обяви резултата след края на кръга

"При наличието на 11 футболисти с професионални трудови договори с клуба, които са с положителни проби за COVID-19, на трима заразени души в спортно-техническия щаб на тима, на още състезатели със симптоми за COVID-19, но без положителни проби на този етап, ФК ЦСКА 1948 като клуб продължава да бъде категоричен, че решението на Българския футболен съюз е безпрецедентно и погазва феърплея и равнопоставеността между отборите в българския футбол. 

Нашият клуб имаше огромно желание този двубой да се състои. Този сблъсък носи сериозен заряд и е голям шанс за младите футболисти в отбора ни. За целта през настоящата седмица ФК ЦСКА 1948 предложи алтернативна програма с предложение как и кога това може да се случи. От 3 май насам водим непрестанна кореспонденция с Българския футболен съюз, в която няколко пъти беше сигнализирано, че ФК ЦСКА 1948 няма възможност да събере необходимия брой състезатели за провеждането на футболната среща. 

Още по-важно: ФК ЦСКА 1948 не може да поеме необходимата отговорност и да гарантира запазването на здравето на гостуващия отбор, както и на официалните лица от Българския футболен съюз и на всички лица, отговорни за организацията и провеждането на футболната среща. Считаме, че като клуб с доказано сериозно и социално-отговорно поведение, предприехме абсолютно навременни и адекватни действия за информирането на СТК към БФС и търсенето на алтернативен вариант за изиграването на мача. 

Клубът ни е крайно разочарован от действията на Българския футболен съюз и остава в готовност да търси правата си докрай по казуса. 

С уважение, ФК ЦСКА 1948".

Още от БГ Футбол

Виж всички