Ще има ли двубой между ЦСКА 1948 и ЦСКА-София?

ЦСКА 1948 би трябвало да приеме днес от 20,00 часа на националния стадион "Васил Левски" ЦСКА-София в двубой от втория кръг на първата шестица в efbet Лига. 

Домакините обаче категорично заплашиха да бойкотират двубоя, след като получиха отказ от БФС за пренасрочване на срещата. В лагера на ЦСКА 1948 има 11 играчи с коронавирус, засегнати са и хора от щаба. 

Всичко това даде основания на ръководството да поиска отлагане на двубоя, но от БФС не удовлетвориха молбата. Имената на заразените не са обявени, но от ЦСКА 1948 са твърди, че няма да излязат само с юноши, тъй като от тяхна гледна точка не е спазен феърплея. 

Цветомир Найденов: Как за Левски, Лудогорец, Славия и Берое може, а за ЦСКА не?!
Цветомир Найденов: Как за Левски, Лудогорец, Славия и Берое може, а за ЦСКА не?!

ЦСКА 1948 отпусна 1900 билета за гостите, но предвид очакваното неявяване на домакините, интересът едва ли ще е висок. 

ЦСКА 1948 заплаши да не излиза на терена срещу ЦСКА-София, предложи как да бъдат отложени срещите
ЦСКА 1948 заплаши да не излиза на терена срещу ЦСКА-София, предложи как да бъдат отложени срещите

В ЦСКА-София се готвят за двубоя без оглед на заканите за бойкот. В състава на треньора Любослав Пенев няма наказани играчи и със сигурност той ще направи доста промени в състава.  Очаква се титуляр да бъде Брадли Мазику, който доскоро лекуваше травма. Кери и Синклеър може да се появят в титулярния състав за сметка на Енрике и Йомов.

По всяка вероятност отборът на ЦСКА-София ще излезе на терена, а реферът Георги Давидов ще даде символично начало на двубоя, въпреки отсъствието на съперник. След изтичане на необходимото време ще се присъди служебна победа с 3:0 за гостите. 

ЦСКА 1948 пък не рискува голямо наказание, тъй като има уважителни причини. Освен служебната загуба, отборът ще бъде глобен с 5000 лева и ще загуби три точки от актива си, което няма да повлияе съществено на позицията му класирането. 

Вероятни състави: 

ЦСКА 1948 - ? 

ЦСКА-София: Бусато, Мазику, Кох, Матей, Турицов, Тиаго, Юга, Кери, Варела, Синклеър, Кайседо.

Още от БГ Футбол

Виж всички