Сър Люис защити съотборника си Ботас

Сър Люис защити съотборника си Ботас

Седемкратният световен шампион във Формула 1 Сър Люис Хамилтън застана плътно зад своя съотборник в Мерцедес Валтери Ботас, след като финландецът отнесе много критики поради слабото си представяне от началото на сезон 2021.

Докато британецът има две победи и едно второ място на своята сметка в първите три старта за кампанията, вторият пилот на „Черните стрели“ има само две трети места и едно отпадане. В квалификациите финландецът също отстъпва в класиранията си на своя съотборник, като до момента той има един пол-позишън в Португалия и по едно трето и осмо място в предходните два старта, а британецът не е стартирал извън първата редица до момента.

Мерцедес вземат Ръсел и пращат Ботас в Уилямс
Мерцедес вземат Ръсел и пращат Ботас в Уилямс

Именно тези по-слаби от нормалното представяния на Ботас породиха слухове в британските медии, че той може да бъде заменен от пилота на Уилямс Джордж Ръсел още преди края на сезона. Въпреки тях, финландецът изказа своето мнение, че той няма да бъде сменен, тъй като подобни неща се правят „само в един отбор, а той не е Мерцедес“. Малко по-късно и неговият съотборник изказа своете мнение, в което напълно подкрепя Ботас.

Ботас не смята, че ще бъде заменен от Ръсел преди края на сезона
Ботас не смята, че ще бъде заменен от Ръсел преди края на сезона

„От това, което съм изпитал в работата ми с Валтери, той е страхотен съотборник както съм казвал и преди. Ако трябва да съм честен, смятам, че ние разполагаме с най-добрата пилотска двойка от няколко гледни точки. Все някога това обаче ще се промени, аз няма да съм тук завинаги, той няма да е тук завинаги, но за сега смятам, че ние сме показали нужните резултати отново и отново през годините и продължаваме да го правим. Валтери бе на пол-позишън миналата седмица, а това е едва четвъртото състезание. Мисля, че хората трябва да му дадат малко свобода и да го оставят да се фокусира върху неговата си работа“, заяви Хамилтън преди старта на четвъртия уикенд за годината в Испания.

Той, както и Ботас са с изтичащи договори в края на сезон 2021, каквато е и ситуацията с Ръсел, който е част от програмата за развитие на млади пилоти на Мерцедес.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти