Ботас не смята, че ще бъде заменен от Ръсел преди края на сезона

Ботас не смята, че ще бъде заменен от Ръсел преди края на сезона

Пилотът на Мерцедес Валтери Ботас определи слуховете, че ще бъде заменен от Джордж Ръсел в състава на световните шампиони още преди края на сезон 2021 като пълна глупост.

Според информация на Daily Mail, която бе публикуване в началото на тази седмица, в Мерцедес никак не са доволни от представянето на финландеца от началото на сезона и сериозно обмислят неговата смяна с пилот на Уилямс. Самият Ръсел е част от програмата за развитие на млади пилот на Мерцедес и бе избран за заместник на Люис Хамилтън по време на Гран При на Сахир миналата година, когато британец не бе допуснат до участие заради положителен тест за COVID-19. 

Мерцедес вземат Ръсел и пращат Ботас в Уилямс
Мерцедес вземат Ръсел и пращат Ботас в Уилямс

Ботас обаче използва официалната пресконференция преди началото на уикенда за Гран При на Испания на „Каталуния“, за да внесе малко ясното в ситуацията.

„Не, тези слухове не ме разсейват защото знам, че няма да бъда сменен по средата на сезона. Като отбор ние не правим това. Имам договор за тази година и мисля, че има само един отбор, който не уважава това във Формула 1 и ние не сме него. Така че няма напрежение от моя страна. Знам как стоят нещата, винаги има подобни слухове, но това е част от спорта“, коментира финландецът.

Договорът на Ботас с Мерцедес изтича в края на настоящата кампания и оставането му в Бракли изобщо не изглежда сигурно.

„Не знам нищо, все още е рано. Не съм мислил за следващата година. Моят фокус е тук и сега защото това е от значение, а това определя и бъдещето. Нямам идея за момента и не ме интересува много. Просто съм фокусиран върху тази година и това да вложа всичките си мисли и енергия в нея“, завърши Ботас.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти