Ако Хамилтън е достатъчно разумен, ще започне да подкрепя Ботас

Ако Хамилтън е достатъчно разумен, ще започне да подкрепя Ботас

Ако голямата звезда на Мерцедес във Формула 1 Люис Хамилтън е достатъчно разумен, за него ще е от огромна полза да започне да подкрепя и помага на своя съотборник Валтери Ботас. Това е мнението на бившия пилот на Форс Индия и телевизионен коментатор Пол ди Реста. 

Според шотландеца по този начин Люис ще помогне на Валтери да се пребори за мястото си в отбора, което е силно застрашено от пилота на Уилямс Джордж Ръсел, който е най-сериозният кандидат за него. Ако финландецът подобри представянето си в неделя, защото в квалификациите винаги показва добра скорост и дори побеждава седемкратния световен шампион, но в състезанията следва разочарование след разочарование, то Хамилтън в крайна сметка ще спечели. 

Британецът настоява за оставането на Ботас в отбора и неговото желание натежа при решението на шефа и акционер в Мерцедес Тото Волф през миналата година да остави финландеца в тима за сметка на Ръсел. 

„Ако Хамилтън е достатъчно разумен, ще направи всичко, за да помогне на Ботас да се пребори за мястото си в Мерцедес. Люис никога не се е чувствал толкова комфортно с друг свой съотборник в кариерата си и ако реши, може да направи така, че Валтери да изглежда много по-добре до него на пистата. Няма нужда да продължава да го мачка, защото за всички е ясно, че финландецът не може да го победи в борбата за титлата“, коментира Пол ди Реста. 

„Ако Джордж Ръсел дойде на негово място, то всичко, изградено от Хамилтън в отбора, който напълно работи за него, може да се срине“, завърши шотландецът.

Още от Моторни спортове

Виж всички