Жестоки скандали след Устрем (Дончево) - Ботев (Нови пазар)

Жестоки скандали след Устрем (Дончево) - Ботев (Нови пазар)

Футболистите на Устрем (Дончево) спечелиха доста трудно у дома с 2:1 срещата с Ботев (Нови пазар). Двубоят бе от поредния ХХI-ви кръг от Североизточната Трета лига и ще се запомни със скандалното съдийство на Стоян Димитров с асистенти: Живко Жеков и Николай Сурдов от Варна. 

Недоволни от решенията на съдийската бригада след мача бяха ръководствата и двата отбора. Двубоя започна добре за гостите от Нови пазар. Бърза контраатака на Митко Митков в 10-та мин. завърши с подаване към Атанас Йончев, който от линията на наказателното поле заби топката в мрежата на Иван Иванов. В 40-та мин. дончевци се добраха до изравняването след точното попадение на Виктор Христов. До тогава домакините пропуснаха няколко изгодни за гол положения пред вратата на Евгени Иванов. При този резултат двата отбора се прибраха на почивката.

 В началото на втората част отново по активният отбор беше този на домакините. Няколко спорни отсъждания от страна на рефера Стоян Димитров „нажежи“ обстановката на футболния терен. Все пак в 60-та мин. отново Виктор Христов обърна мача в полза на Устрем (Дончево). Няколко минути след това сблъсък в наказателното поле на Дончево – в борба за топката между капитана на гостите Йордан Миленов и вратаря Иван Иванов завършва с нарушение срещу вратаря. При спряна игра вратаря Иванов удря с глава капитана Йордан Миленов и го поваля на терена. Вместо да изгони провинилия се вратар рефера Димитров показва два червени картони на провинилите се състезатели. Това групово е оспорено и от двата отбора, но рефера е категоричен в решението си. В така изнервена обстановка продължава мача до край. Според гостите от Нови пазар те са ощетени с доста неотсъдени в тяхна полза нарушения. Те имат претенции още за нарушение в наказателното поле на домакините също неотсъдено от главния съдия на мача. 

"Много скандално съдийство на Стоян Димитров от Варна и асистентите му. През втората част на мача тотално ни порязаха отвсякъде. Ударен бях при спряна игра – рефера ни наказа и двамата. Асистент рефера Николай Сурдов – вечно с вдигнат флаг. Ако тази гавра с нас продължи и ЗС на БФС-Варна не вземе своевременни мерки възнамерявам да събера УС на ФК Ботев (Нови пазар) и вземем решение за спиране на по-нататъшно участие в Трета лига – Североизточна аматьорска група. Навсякъде където гостуваме все са рефери от Варна и то цялата бригада заедно с делегата от Варна. Навсякъде е пълно с публика – никой нищо не им казва, въпреки че има забрана за това. 

При нас в Нови пазар съдийската бригада все е от различни градове, което оскъпява съдийските такси и при нас винаги е без публика. Защо го има този двоен аршин. Миналата седмица при домакинската ни среща съдията каза, че няма да започне мача ако има публика на стадиона. Днес тука е пълно с публика – а на никой не му прави това лошо впечатление. Законите на страната не са ли за всички ни. Пак казвам – ако тази гавра с нас продължи ще се наложи да спрем участието си в първенството. Защото не е редно все ние да сме ощетената страна. 

Ние сме първи при плащането на таксите за участие и т.н. и затова, че сме от Нови пазар – от малък град с най-малкия бюджет в групата искат навсякъде където гостуваме да се гаврят с нас. Това няма да стане. Ако така се продължи в групата ще останат 5 – 6 отбора да си играят помежду си. Твърдо сме решени да извадим отбора от групата, ако гаврата с нас продължи и в следващите мачове", каза Йордан Миленов – Председател на УС на ФК Ботев (Нови пазар) и капитан на отбора.

Салим Салих

Още от Трета лига

Виж всички