Чуканов и Пушкаров очакват победен старт за Добруджа

Чуканов и Пушкаров очакват победен старт за Добруджа

Оптимизъм за успешен старт на пролетния полусезон изразиха пред камерата на медийна група „Добруджа“ новите попълнения Божидар Чуканов и Мирослав Пушкаров. В мач от първия за годината кръг на Втора лига в събота, от 14.00 часа, десетият Добруджа ще приеме деветия Созопол. Очаква се тогава двамата да запишат официален дебют с жълто-зеления екип.

21-годишният Божидар Чуканов се присъедини към тренировките на Добруджа през октомври, след като заради контузия без извън терена за месеци. Той вече е напълно възстановен и готов за игра. Макар и да е роден в София и да е юноша на ЦСКА, той се чувства като у дома и в Добрич, защото тук има много роднини, а ранните му детски години преминават в родното село на майка му – Спасово.

„Направихме добра подготовка и мисля, че отборът е готов за първия мач. Надявам се да направим един хубав полусезон и да зарадваме феновете на Добруджа. Със сигурност те много ще ни липсват. Много е жалко и за нас, и за тях, да няма публика на мачовете. Надявам се в най-скоро време да отпуснат мерките и да допуснат феновете на стадиона. За млад футболист, който иска да се развива, Добрич е перфектно място. Има прилични условия, а треньорите обръщат много внимание на нас, младите, и искат да ни научат“, сподели десният халф-бек Божидар Чуканов.

Преди 15 дни към отбора се присъедини и централният защитник Мирослав Пушкаров, след като изкара 3 години в Пирин. В звездната селекция на отбора от Благоевград обаче той имаше малко време за игра за през есента, затова е предпочел да продължи кариерата си в Добрич.

„Много бързо се разбрахме със Светослав Петров за трансфера. В Добрич заварих добра сплав от млади и опитни футболисти. Обстановката в съблекалнята е приятна, момчетата са готини. Очарован съм и от града. Очаквам в събота да спечелим три точки“, заяви Мирослав Пушкаров, който в двете контроли, в които игра, бе основно в ролята на опорен халф.

Още от БГ Футбол

Виж всички