Турнирът Grampians Trophy ще остане без финал

Турнирът Grampians Trophy ще остане без финал

Подгряващият турнир Grampians Trophy в Мелбърн, в който участие вземат тенисистки, които са били поставени под тежка карантина, ще остане без финал, решиха организаторите.

Те прецениха, че няма смисъл да се играят полуфинали и финал в деня преди началото на Откритото първенство на Австралия и по тази причина победителките от двата полуфинала ще си разделят точките и наградния фонд от финала.

За финалната четворка се класираха Мария Сакари от Гърция, Анет Контавейт от Естония и американките Дженифър Брейди и Ан Ли.

Поставената под номер 5 Сакара победи с 6:4, 6:2 бившата водачка в световната ранглиста Анжелик Кербер от Германия. В полуфинала Сакара ще има за съперничка Анет Контавейт, която се класира за тази фаза без игра, тъй като Виктория Азаренка от Беларус се отказа, за да запази сили за основния турнир, започващ в понеделник.

В другия полуфинал една срещу друга ще играят Брейди и Ли. Брейди спечели със 7:6(5), 6:4 срещу чехкинята Барбора Крейчикова, докато Ли победи с 6:3, 6:1 румънката Сорана Кърстя.

Още от Тенис

Виж всички