Ще се включи ли Везенков в състава на България? Отговорът на Барчовски

Ще се включи ли Везенков в състава на България? Отговорът на Барчовски

Селекционерът на мъжкия национален отбор по баскетбол на България Росен Барчовски разясни дали Александър Везенков ще може да вземе участие в решаващите двубои срещу Латвия и Босна и Херцеговина на 20 и 22 февруари. Барчовски разкри, че най-добрият ни баскетболист има желание да се присъедини към състава в Рига, но за момента остава под въпрос и последната дума ще има клубният му отбор - Олимпиакос.

 

16 Пресконференция на Росен Барчовски, Георги Глушков и Чавдар Костов

 

"На 18 февруари Олимпиакос гостува на Анадолу Ефес и ние искаме ден по-късно Везенков да пристигне в Рига. ФИБА прие за този "балон" да допусне играчи от Евролигата, които могат да пристигнат един ден преди състезанието. За нас е добре, ако може да дойде, и също така не е добре, защото Латвия имат 4 човека от Евролигата и могат да дойдат всички. До последния момент ще чакаме за Везенков. Той има желание и ни е уверил за това нещо", сподели Барчовски на пресконференция.

Барчовски обяви състава за решаващите мачове, едно ново име в отбора
Барчовски обяви състава за решаващите мачове, едно ново име в отбора

България се изправя в директен мач за класиране на ЕвроБаскет 2021 срещу домакина Латвия на 20 февруари. Мъжкият ни тим ще изиграе и още един двубой два дни по-късно - срещу Босна и Херцеговина.

Още от Баскетбол

Виж всички