Пената си намери последовател в баскетбола

Пената си намери последовател в баскетбола

Президентът на БФБаскетбол Георги Глушков се появи на пресконференцията на националния селекционер Росен Барчовски днес във видимо не особено добро настроение. Заради предпазната маска, която не свали през цялото време на разговора с медиите, почти нищо не се разбираше от това, което каза баскетболната ни легенда, но една от малкото реплики, които бяха „разкодирани” звучеше така: „ Добре е, че имаме млади състезатели, които се включват. Съжалявам за младия висок състезател, имаме нужда от български ръст.” Със сигурност изказването прилича повече на думи от легендата в друг спорт – Димитър Пенев. Футболният специалист е известен с това, че почти никога не използва имената на играчите, като преди време изказването : „Закъснях да направя промените. Видя се, че с влизането на тези двамата и следващият...третият, Йовов, стана по-бърза играта. Трябва да благодарим на Жоро вратаря, че беше над всички и спаси още един, два гола.”, се превърна в хит. Та и сега така.

Всъщност Глушков говореше за 18-годишния баскетболист на Естудиантес Емил Стоилов, който не получи разрешение от испанския си клуб за лагера в Самоков.  

„Доволен съм, че подготовката ще е в Самоков, защото всичко е на едно място. Наскоро мина турнирът на ФИБА със строгите условия, така че това е една гаранция, че нещата ще се случат по най-добрия начин. Състезателите са здрави, виждам, че са мотивирани, за тях също е важно какво ще постигнат. Така че се надявам на успех“, каза още Георги Глушков.

Единственият българин, играл в НБА коментира и завихрилата се в медиите дискусия за домакин на турнира за EFBET Купа на България при мъжете.

„Има повече от две подходящи зали за купата. В момента има пандемия и нямаме право на публика, така че капацитетът на залата като седящи места няма да бъде решаващ. Но другите неща, които засягат заповедите на министъра на здравеопазването и на спорта, който казва какви противоепидемични условия трябва да има, трябва да ги съобразим. Така че противоепидемичните мерки са по-важният въпрос за едно такова събитие, не капацитетът на залата. Противоепидемичните мерки трябва да бъдат спазени на 100%, за да се гарантира здравето на участниците, да бъдат те при равни и добри условия, това е най-важното в момента. Залата ще я изберем с или без кандидат за домакинство. Когато има повече от два отбора, противоепидемичните правила са малко по-различни – колко да са съблекалните, колко входа, от къде и как да се минава. Това са неща, които са доста важни“, завърши президентът на федерацията.

Още от Баскетбол

Виж всички