Дамбраускас: Искам още, пътят до идеалния футбол е дълъг

Дамбраускас: Искам още, пътят до идеалния футбол е дълъг
Нов впечатляващ мач на Лудогорец, Динамо К преклони глава пред "орлите" (видео)
Нов впечатляващ мач на Лудогорец, Динамо К преклони глава пред "орлите" (видео)

Старши треньорът на Лудогорец Валдас Дамбраускас коментира победата на своя тим над Динамо (Киев) в контролна среща, изиграла се в Турция. "Орлите" се наложиха с 2:1, а литовският специалист призна, че да види още от своите футболисти.

“Както казахте, тежък съперник. Мисля, че поддържахме една добра физическа издръжливост. Мисля, че тепърва започва нашето израстване. Искам повече, защото особено през първото полувреме осъзнавахме, че не получаваме пространството, което ни трябва.

Някой трябва да ми обясни как получаваме такива голове. Имаме своите притеснения, но в крайна сметка знаем, че можем да ги подобрим само на тренировки. Ще сменяме състава често.

Мисля, че днес бе малко по-различно спрямо това срещу Шахтьор. Бяхме преценили какво прави нашият съперник. Трябва в даден момент да се организираме, но мисля, че прогресирахме добре в мача. Трябва ни повече хищнически инстинкт в наказателното поле на противника.

Можем да подобряваме връзките между отделните футболисти. Винаги казвам, че увереността във футбола не е нещо, което можеш да направиш, като отидеш до магазина и си купиш 1 кг от нея. Тя се получава на тренировки. Моите футболисти се справяха отлично.

Утре искам да видя по-добър мач от този, който изиграхме днес. Пътят до идеалния футбол е дълъг и се надявам да го извървим”, заяви Дамбраускас.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от БГ Футбол

Виж всички