Клоп: Ще се опитаме да вземем нов защитник, но не знам дали ще успеем

Клоп: Ще се опитаме да вземем нов защитник, но не знам дали ще успеем
Ливърпул ще опита да вземе Свен Ботман в следващите дни
Ливърпул ще опита да вземе Свен Ботман в следващите дни

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп призна, че клубът ще се опита да привлече нов централен защитник, но не може да каже дали ще успее да го направи до затварянето на трансферния прозорец, което ще стане факт в понеделник вечерта. Снощи Жоел Матип бе заменен принудително на почивката в дербито с Тотнъм, като по-късно днес трябва да стане ясно колко тежка е неговата контузия в глезена. Така единствените играчи, с които Юрген Клоп разполага в тази зона, са Рис Уилямс и Нат Филипс. Фабиньо, който замени Вирджил ван Дайк, вчера също пропусна дербито  с Тотнъм заради мускулна травма. Той със сигурност няма да бъде на разположение и за гостуването на Уест Хам в неделя.  

"Надяваме се все пак, че контузията на Матип няма да е толкова сериозна. Все още нямаме резултатите от скенера. Ще знаем повече след три-четири часа. Фабиньо няма шанс да играе през уикенда. 

Не знам дали ще привлечем нов централен защитник, но ще се опитаме. Опитваме се, но няма какво да кажа, докато нещо не се случи, така че ще видим. Ситуацията от вчера не прави нещата по-лесни. Все още опитваме да правим правилните неща. Ако е възможно, ще направим нещо. Ако не - няма. 
Мислите ми не са се променили, макар че в думите може да има промяна. Ситуацията обаче е същата. Работим върху това. Ще видим. Всичко при нас е дългосрочно. 

Не съм сигурен дали в момента има дори защитник за 80-милиона, който да е на разположение, или когото други отбори да се опитват да продадат. Трябва да се опитаме да намерим точния играч, който отговаря на нашата финансова ситуация", заяви Клоп на пресконференцията си преди неделния сблъсък с Уест Хам. 

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти