Тони Дечев: Не успяхме да компенсираме многото грешки

Тони Дечев: Не успяхме да компенсираме многото грешки

Наставникът на БК Ямбол Тони Дечев обясни причините за поражението на тима му от Берое. Ямболии допуснаха загуба на домакинска територия със 78:93 в среща от 15-ия кръг на НБЛ.

Блестящ Павел Маринов поведе Берое към успех над Ямбол
Блестящ Павел Маринов поведе Берое към успех над Ямбол

“Днес две лоши части - втората и третата, ни лишиха от това да стоим близо до квалитетния противник. Никой не си е мислил, че този мач ще е лесен, независимо, че ги победихме на техен терен. Загубихме организацията си, поставиха ни под пресираща защита и напрежение. Когато нашият отбор не играе добре в нападение, не ни се получават нещата и в защита. Днес се случи точно това и естествено, не успяхме с нищо да компенсираме многото грешки. Грешките обикновено се компенсират с добра защита, с откраднати топки и с борба в нападение. Ние днес в тези елементи не бяхме на ниво. Поздравявам отбора на Берое за победата. Поздравявам и моите момчета за минутите, в които играха добре. Нищо друго не ни остава, освен да се готвим за следващия мач и в него да бъдем по-добри.”

Андрей Иванов също сподели мнението си за срещата. Центърът на Ямбол приключи двубоя със 7 точки и 8 борби на сметката си.

“Започнахме мача добре. За съжаление, когато Берое премина към по-агресивна игра, не успяхме да се адаптираме. Не се справихме със защитата им. Допуснахме грешки и пропуснахме ситуации, а те ни отговориха с кошове от бързи атаки.Така че намирам победата на Берое за заслужена. Доста е сгъстена програмата, имаме малко дни до следващия мач, но се надявам всички да се възстановим и разбира се, отиваме в Бургас за победа", каза Иванов.

Още от Баскетбол

Виж всички