Асистентът на Тухел посочи виновника за раздялата и каза: Вече не се търпеше

Асистентът на Тухел посочи виновника за раздялата и каза: Вече не се търпеше

Новината за уволнението на Томас Тухел от Пари Сен Жермен в навечерието на Коледа може би изненада мнозина. Золт Льов - асистентът на германеца в клуба, потвърди информациите за скандал между наставника и спортния директор Леонардо. Ето какво разказа помощник-треньорът по различни теми в интервю за унгарското издание Nemzeti Sport:

НОВИНАТА ЗА УВОЛНЕНИЕТО
“Останахме крайно изненадани, когато на 23 декември, след победа с 4:0 над Страсбург, Леонардо ни събра, за да ни съобщи, че занапред клубът повече няма да разчита на Тухел. На фона на трудната 2020 година, в която стигнахме до финал в Шампионската лига и трябваше да се борим с коронавируса, това решение беше крайно непрофесионално. Истината е, че даже ние се представихме по-силно от очакваното.


ЛЕОНАРДО

“Всички са чули, че през последните месеци имаше напрежение между Тухел и спортния директор. Летните трансфери не протекоха по начина, по който ние като щаб искахме. Основни играчи ни напуснаха преди финалния етап от ШЛ и после не бяха заменени пълноценно. Това породи напрежение между определени членове на ръководството и спортно-техническия щаб. Спортният директор имаше различни от треньора идеи, но не искам да влизам в детайли. Това накара Леонардо да реши, че иска да работи с друг щаб. Честно казано, всичко стана нетърпимо и нямаше как да продължи така. Рано или късно играта на отбора щеше да се влоши в резултат на това. Даже е по-добре, че всичко приключи още сега, когато сме почти на върха на класирането и можем се разделим само с хубави емоции.  

ЗА ПРЕЗИДЕНТА

Насер Ал-Хелаифи оценяваше добре работата и резултатите ни. Но трябва да отбележим, че когато той върна Леонардо в клуба, му даде свободата да управлява от спортно-техническа гледна точка. През последните дни получихме две съобщения от президента, в които той се изказва ласкаво за нас. Благодари ни за това, че сме постигнали исторически за ПСЖ успехи. Такова човешко отношение е рядко срещано на това ниво във футбола.
Уволнението на Тухел може да обърка плановете на Реал Мадрид
Уволнението на Тухел може да обърка плановете на Реал Мадрид

АТМОСФЕРАТА В ОТБОРА

В ПСЖ всичко се гледа, защото там се изливат много пари. Спортните успехи са от огромно значение и съответно е трудно да се оформят близки приятелства. Звездите живеят в свой си балон, като не са открити към другите хора и пазят личния си живот. Един от най-големите ни успехи като щаб беше, че успяхме да убедим състезателите, че можем да печелим трофеи. Стараехме се да ги подкрепяме при всякакви обстоятелства. Ние като треньори сме шефовете, но гледахме да се държим с тях като със съотборници. Да спечелиш доверието на толкова много футболисти не е лесно и даже за ПСЖ това е безпрецедентно. Килиан Мбапе, Марко Верати, Преснел Кимпембе и Абду Диало вече ми писаха, за да ми благодарят за съвместната работа. Определено спечелихме доверието им, а можехме и още много.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти