Разочарование за феновете на Сити и Юнайтед

Разочарование за феновете на Сити и Юнайтед

Надеждите на феновете на Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити, че ще могат да гледат на живо любимите си отбори още през тази година, рухнаха. Причината за това е, че според последното разпределение, обявено днес, градът остава в Зона 3 според районирането, въведено от правителството на Великобритания. В Манчестър се надяваха, че актуалните данни за разпространението на коронавируса дават надежди за преминаването в Зона 2, но това така и не се случи. На "Олд Трафорд" дори започнаха да приемат заявки от притежателите на сезонни билети за мача с Лийдс в неделя. Както е известно, само отборите в първите две зони могат да посрещат публика, докато стадионите на тези от следващото ниво остават затворени. 

В сряда Лондон също премина в Зона 3, така че столичните отбори, които от 2 декември досега можеха да бъдат подкрепяни от 2000 човека, също остават без публика. 

Ливърпул остава в Зона 2, което е добра новина за феновете на шампионите и Евертън. Брайтън и Саутхамптън са другите два клуба от Премиър лийг, които за момента могат да посрещат публика. 

Още от Футбол свят

Виж всички