Михаил Таков: Мачът на Кобрата с Джошуа ще е рисков до последно

Михаил Таков: Мачът на Кобрата с Джошуа ще е рисков до последно

Мачът на Кубрат Пулев срещу Антъни Джошуа ще е рисков до последно, това мнение изрази легендата в българската треньорство Михаел Таков точно десет дни преди големия сблъсък в Лондон.

“В такова време живеем, че нищо не е по-важно от това да не си заразен с COVID-19. В противен случай всичко пропада и години усилен труд отиват на вятъра. При пристигането си в Лондон Кубрат ще бъде тестван отново и ще бъде поставен в т.нар. “балон”. Мерките и тестовете у нас са едни, а във Великобритания - други. Така че за мен този мач ще е рисков до последно. Дано този “балон” не се спука”. Затова моето пожелание към Кубрат и щаба му, а и към този на Джошуа, разбира се, е да се опазят здрави и най-накрая този двубой да се състои”, заяви Таков в интервю за “Мач Телеграф”.

Кубрат Пулев мина успешно медицинските прегледи и изследвания
Кубрат Пулев мина успешно медицинските прегледи и изследвания
Опитният специалист не смята, че треньорът на Кобрата - Ули Вегнер, е дошъл прекалено късно в България. Легендарният германски специалист се присъедини към лагера в “Спортпалас” във Варна преди седмица.
“Не, не е късно. На Белмекен Ули Вегнер не бе толкова необходим. А и постоянно поддържаха връзка с Кубрат. Сега е много по-важен, когато са спарингите и когато се избистря стратегията за двубоя. Вегнер е много опитен треньор, знае с кой спаринг партньор колко рунда може да изиграе Кубрат. Много важно е правилно да се дозира сега подготовката, за да няма контузии, както стана през 2017-а”, каза още Таков.

Още от Бойни спортове

Виж всички