Кубрат Пулев мина успешно медицинските прегледи и изследвания

Кубрат Пулев мина успешно медицинските прегледи и изследвания

Интерконтиненталният шампион на Световната асоциация по бокс (WBA) и претендент за световната титла в тежка категория на Международната боксова федерация (IBF) Кубрат Пулев мина успешно всички рутинни прегледи и изследвания и е готов да замине за Лондон, където на 12 декември му предстои грандиозна битка срещу шампиона на WBA, WBO, IBF и IBO Антъни Джошуа.

Пулев получи специален поздравителен адрес от ръководството и екипите на първа линия на УМБАЛ „Софиямед“. Те благодариха на него и брат му Тервел Пулев, който в момента е доброволец в болницата, за оказаната морална подкрепа по време на настоящата световна пандемия от COVID-19 и му пожелаха много успех в предстоящия мач.

 
„Вие, както и брат Ви Тервел Пулев сте едни от хората, които носят най-много надежда на България, „носейки“ патриотичния ни дух навсякъде по света. Желаем Ви преди всичко здраве и успех, и знайте, че екипът на „Софиямед“ стоим зад Вас и Ви подкрепяме! За нас, Вие вече сте победител!“, написа в адреса екипът на „Софиямед“.
 
От името на лечебното заведение началникът на Спешно отделение д-р Иван Христов връчи и специалният медал на „Софиямед“ на Кубрат Пулев. Той се дава на достойни лекари и медицински служители с големи сърца,  отличили се с милосърдието, професионалната си и лична отдаденост, и най-вече хуманността си.
 
„Носете медала с чест, защото Вие сте достоен Българин! Нека той Ви бъде за кадем и да ви донесе успех в мача за световната титла.Обичаме Ви“,каза още д-р Христов.
 
От своя страна Кубрат Пулев благодари на всички български лекари и изтъкна, че без храбростта им сме нищо.
“Благодаря на целия екип на болница “Софиямед” от името на всички хора, които вече са преминала през лечебното заведение и ще преминат. За смелостта на всички лекари на първа линия и тези, които им помагат. Това е съпричастност към обществото, която те всеки ден дават, и риск, на който всеки ден се излагат. Моите уважения и любов към тях, от мен, като част от всички хора. От името на целия народ им благодаря. Не само към лекарите от „Софиямед“, а лекарите от цяла България“, заяви Кобрата.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти