Клоп разясни какво е състоянието на Тиаго и Александър-Арнолд

Клоп разясни какво е състоянието на Тиаго и Александър-Арнолд

Тиаго Алкантара е на "няколко седмици" от това отново да може да играе за Ливърпул. Това разкри на днешната си пресконференция мениджърът на мърсисайци Юрген Клоп. Германецът даде актуална информация и за състоянието на Трент Александър-Арнолд, Наби Кейта, Джеймс Милнър и Джердан Шакири.

"В деня, в който Тиаго получи своята контузия след онова влизане в мача с Евертън, имаше друга лоша контузия. Тогава получихме една добра и една много лоша новина след прегледите на скенер. Тиаго нямаше нищо счупено или скъсано, но въпреки това имаше голямо въздействие върху неговото коляно. Толкова голямо, че все още не ОК. Той тренира от време на време, но не и в момента. Трябва да премине през по-нататъшните стъпки. Не мога да кажа кога точно ще бъде добре, но ще му отнеме още няколко седмици", заяви Клоп.

"Александър-Арнолд, Кейта и Шакири са близо до това да се завърнат, но не достатъчно близо, за да играят утре. За Наби трябва да проверим отново, но за останалите двама е ясно, че няма да са готови. Трент изглежда добре, но никой не ми е дал зелена светлина, че може да тренира още тази вечер, така че няма да участва", добави германецът.

Джеймс Милнър също е аут за утрешния двубой с Аякс, но капитанът на Ливърпул Джордан Хендерсън е на линия.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти