Коментарът на Клоп за решенията на ВАР и случката със Салах

Коментарът на Клоп за решенията на ВАР и случката със Салах

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви в интервюто си след края на мача с Брайтън, че решенията на ВАР и главният рефер са били правилни. Интервюиращият се усъмни в искреността на тези думи на германеца, който в последните секунди на двубоя аплодира саркастично главния рефер Стюарт Атуел и неговата бригада, но Клоп заяви, че не иска не негов гръб медиите на правят заглавия и остана на позицията си. 

Ливърпул изпусна победата, след като в 93-тата минута домакините получиха дузпа след намесата на ВАР. Преди това пък два гола на мърсисайдци бяха отменени с помощта на технологията след засади, като първата от тях бе изключително тънка. 

"При първата засада мисля, че ситуацията с Мо беше много тънка, но ние вече сме свикнали, че може да се свирят такива заради това, че подмишницата ти или клубната емблема на рамото е зад линията. Така че, ако сега пръстът е бил по-напред, то това е очевидна засада. Другата, която бе свирена на Садио, бе явна. Дузпата е такава, каквато е. Мисля, че решенията бяха точни, да". 

Запитан дали наистина мисли така, при положение че капитанът Джордан Хендерсън е изразил мнението, че дузпа няма, Клоп отговори: "Опитвате се отново да създаде заглавия за моя сметка. И да кажа сега "Не, не беше"... съдията я отсъди. Винаги се опитвате. Давам отговор и не сте доволни. Какво искате да чуете? Казах, че е дузпа, защото реферът я отсъди, след като гледа повторение". 

За ситуацията с Мохамед Салах, който отказа да поздрави Клоп, след като бе заменен през втората част, германецът заяви следното: "Ако Мо се усмихва, когато напуска терена, значи нещо не е наред. Разбирам на 100%. Проблемът е, че той имаше коронавирус, нямаше го 10 или 12 дни, тренира веднъж, след което игра 60 минути. Три дни по-късно отново игра. Затова трябва да бъдем внимателни. Не му харесва, но това е положението". 

Още от Футбол свят

Виж всички