Личният лекар на Марадона отрече обвиненията

Личният лекар на Марадона отрече обвиненията
Акция в Аржентина: разследват доктора на Марадона за смъртта на легендата
Акция в Аржентина: разследват доктора на Марадона за смъртта на легендата

Личният лекар на Диего Марадона Леополдо Луке заяви, че не носи вина за смъртта на легендарния футболист. Аржентинският кумир издъхна в сряда на 60-годишна възраст. Около последните му часове обаче има много спекулации. Местните власти подозират, че Луке е проявил небрежност и пи този начин е допринесъл за фаталния край на Марадона. Вчера домът и клиниката на медика бяха претърсени като част от акцията по събиране на доказателства. Самият той е сигурен в невинността си.

"Направихме всичко, което можахме. Не вярвам, че някой е виновен за случилото се“, сподели Луке пред журналисти.
"Това са юридически процедури, които не познавам и не искам да подлагам на съмнение. На разположение съм на правосъдието. Знам какво и как съм направил с Диего. Прокурорите постъпиха така, както никой не очакваше. Това е тяхната работа и аз я уважавам. Дaдохме им цялата информация, която поискаха", добави лекарят.

Той каза още, че медицинският екип в дома на Марадона е имал за задача най-вече да не позволява на легендарния футболист да консумира алкохол. Според него, Марадона е бил изписан по-рано от необходимото от болницата след претърпяната мозъчна операция.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от Футбол свят

Виж всички