Поредно притеснително разкритие от финалните дни на Диего

Поредно притеснително разкритие от финалните дни на Диего
Марадона злоупотребявал с хапчета и алкохол до последно
Марадона злоупотребявал с хапчета и алкохол до последно

Почти седмица след смъртта на Диего Марадона продължават да излизат ново разкрития за последните му дни. Този път любопитни факти сподели Родолфо Баке, който е адвокат на една от медицинските сестри - Жизела Мадрид, които са се грижели за футболното величие. Въпросните сестри също са заподозрени, че не са си вършели професионално работата.
Медицинската сестра от последните часове на Диего със скандално признание
“Седмица преди кончината си Марадона е паднал и си е ударил главата, но никой не се е обадил в болницата”, каза Баке пред TN TV.

Адвокатът вероятно говори за проявена небрежност от страна на другите медицински лица, а не на сестрата, която той защитава.

“Ударът не е бил силен и е бил в дясната част на главата, а не в оперираната лява - уточни Баке. - Веднага са вдигнали Диего на крака, но никой не се е обадил в клиниката - вероятно по решение на самия Марадона. Но пък и той не е бил в състояние да взима решения какво да се прави. След това са го оставили сам в продължение на три дни.”

Юристът разкритикува и решението Дон Диего да бъде оставен да се възстановява в дома си. Там за него се грижеше психиатър. “Той трябваше да бъде настанен в най-луксозната клиника в света, но вместо това го сложиха на неподходящо място, където дори нямаше общопрактикуващ лекар. Изписаха го за домашно лечение с много висок пулс - 115 удара/минута, а в деня преди смъртта му той беше 109 удара/минута. Всички знаят, че при хора със сърдечни проблеми той не трябва да превишава 80 удара/минута. Тялото му излъчваше сигнали, но не му беше оказана помощ с лекарства. Той щеше все още да е жив, ако беше в хубава болница”, завърпи Родолфо Баке.


Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти