Медведев: Tова е една от най-големите победи в кариерата ми

Медведев: Tова е една от най-големите победи в кариерата ми
Медведев е новият шампион на Финалите на АТР
Медведев е новият шампион на Финалите на АТР

Руснакът Даниил Медведев отреди като една от най-големите в кариерата си титлата на финалния турнир на АТП на осемте най-добри през сезона в Лондон.Поставеният под номер 4 Медведев победи на финала в оспорван двубой шампиона от Откритото първенство на САЩ и трети в световната ранглиста Доминик Тийм (Австрия) с 4:6, 7:6(2), 6:4 за 2:43 часа.

"Мачът беше невероятен, това е една от най-големите победи в кариерата ми, три сета срещу такъв силен играч. Поздравления за Тийм за постигнатото през този сезон, той вече е в учебниците по тенис. Надявам се в бъдеще да имаме много мачове в големите турнири", каза Медведев.
Той е щастлив, че представител на Русия печели първото и последното издание на финалите на АТП в Лондон.

Финалният турнир се провежда в Лондон от 2009 до 2020 година, а от 2021 до 2025 година домакин на надпреварата ще бъде Торино (Италия). Първият победител в турнира в Лондон беше руснакът Николай Давиденко.

"Давиденко беше първият, който спечели тук, спомням си го. Той победи най-добрите в света, показа нереален тенис. Много се радвам, че успяхме да затворим последния турнир с руското знаме в Лондон", каза Медведев.
"Сега ми предстои почивка, може би няма да отида никъде. Мисля, че просто си почивам у дома с жена ми. Сезонът беше по-кратък, но все пак беше труден. Тренирахме и играхме седмици подред", добави руснакът.
Доминик Тийм заяви, че е разочарован след загубата.
"Разбира се, че съм разочарован. Даниил направи невероятен мач, поздравления за страхотния сезон. Надявам се, че все още ни предстоят страхотни мачове. Беше удоволствие да играя с него", каза Тийм.

Още от Тенис

Виж всички