Марк Алън спечели "Шампион на шампионите"

Марк Алън спечели "Шампион на шампионите"

Марк Алън победи Нийл Робъртсън с 10:6 във финала на “Шампион на шампионите” и за първи път от почти две години се поздрави с титла. По пътя към нея той елиминира още Рони О’Съливан и Джъд Тръмп, така че не може да бъде оспорен като най-добрия играч в надпреварата.

Голям спор между Рони О'Съливан и Марк Алън беляза "Шампион на шампионите"
Голям спор между Рони О'Съливан и Марк Алън беляза "Шампион на шампионите"


Предишният му последен успех бе в Откритото първенство на Шотландия, а сега спечели топ наградата от 150 000 паунда.  

“Да победиш световните едно, две и три по пътя към титла в такъв голям турнир е страхотно - затова играем. Финалът можеше да е много по-оспорван, дребни детайли доведоха до тази разлика, защото Нийл изглеждаше, че не може да пропусне, когато е между топките. 

През целия финал сейфти играта ми беше на ниво. Хора като Нийл, Рони, Джъд и Селби карат да излежда лесно да спечелиш турнир, но изобщо не е така. Трудих се много усилено на тренировъчната маса. Една-две титли на сезон ще ме карат да се чувствам много добре, защото стандартът е невероятно висок. 

Бях само на няколко топки от това да загубя още първия си мач срещу Скот Доналдсон. Честно казано, чувствах се като Магуайър на Шампионата на тура. Не бях сигурен, че заслужавам да участвам, но се възползвах от възможността да победя”, каза Алън. 

Алън имаше добра преднина в началото на двубоя, а после Робъртсън успя да намали до 7:6. Сенчъри брейкове от 119 и 105 обаче позволиха на Пистолета да спечели най-големия турнир от началото на сезона досега.

Още от Снукър

Виж всички