Аршавин: Вече ми е трудно да коментирам Зенит

Аршавин: Вече ми е трудно да коментирам Зенит
Зенит отново не издържа в края (видео)
Зенит отново не издържа в края (видео)

Бившата звезда на Зенит Андрей Аршавин призна, че не се чувства комфортно в ролята на футболен анализатор, когато трябва да коментира любимия си отбор. Аршавин е част от екипа на Матч ТВ, но отскоро заема ръководен пост в младежката академия на Зенит и това го поставя в деликатна ситуация.

"Вече почти две години помагам на Зенит. Когато Сергей Фурсенко ме покани, вече се бях договорил с главния продуцент на Матч ТВ Наталия Билан. Чак след това подписах със Зенит. Изричното ми условие беше да продължа работата си в телевизията и да говоря това, което мисля. Иначе не бих бил необходим. Фурсенко се съгласи", сподели Аршавин.
"Откакто оглавих академията, ми стана още по-трудно да говоря за Зенит. Преди почти не срещах Сергей Семак на базата, но сега се засичаме и ми е неудобно. Имахме няколко разговора и съм наясно, че не мога да коментирам всичко около отбора. Вече се появявам по-рядко в предаването, а може би ще спра изобщо да го правя", обясни бившият руски национал.

Питерци са втори в руското първенство след 13 кръга, но в Шампионската лига са последни в групата си, само с 1 точка от 3 мача.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти