Участвай в националното преброяване на феновете и спечели страхотни награди

Другата седмица ще стане ясно кога се рестартира строежът на “Колежа”, коронавирусът бави “Лаута”

Другата седмица ще стане ясно кога се рестартира строежът на “Колежа”, коронавирусът бави “Лаута”
"Лаута" изостава със седмица спрямо "Христо Ботев"
"Лаута" изостава със седмица спрямо "Христо Ботев"

Следващият вторник ще стане ясно кога ще бъде рестартиран строежът на стадион "Христо Ботев“ в Пловдив. От Общината вече обявиха победителя в обществената поръчка - ДЗЗД "Колежа" с водещ партньор ПИМК, чиято оферта бе за 52 389 126 лева с ДДС.
Стана ясно кой ще строи "Колежа"
"Всички участващи фирми вече са уведомени за избора на победител. Те могат да обжалват решението в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), като крайният срок за това изтича на 9 ноември в 23,59 часа“, сподели пред Plovdiv24 началникът на Дирекция "Обществени поръчки" Тодор Тодоров.

От правото да обжалват могат да се възползват 4 фирми, които бяха отстранени на финалната права на конкурса - ДЗЗД "Онфра Конструкт" с водещ партньор "Парсек груп", софийското дружество "ВХД" АД, "Щрабак" ЕАД и ГБС - Пловдив. Ако нито една от нях не го стори, строителството на съоръжението ще може веднага да се поднови. В противен случай обаче процедурата ще се проточи с месеци. 

Успоредно с това отварянето на ценовите оферти за обществената поръчка за реконструкцията на стадион "Локомотив" ще се забави за неопределено време заради пандемията от COVID-19.

Понастоящем заместник-кметът по строителството Пламен Райчев и шефът на Дирекция "Обществени поръчки" Тодор Тодоров са с положителни тестове и са изолирани в домовете си. Чак след оздравяването им предстои да се отворят ценовите оферти на кандидатстващите фирми.

Последвайте канала ни в

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички