ПОДКРЕПИ ЛЮБИМИЯ СИ ОТБОР В НАЦИОНАЛНОТО ПРЕБРОЯВАНЕ НА ФЕНОВЕТЕ

Стана ясно кой ще строи "Колежа"

Стана ясно кой ще строи "Колежа"
Феновете на Ботев събраха 280 хил. лева! В ход са нови инициативи за набиране на средства (снимки)
Феновете на Ботев събраха 280 хил. лева! В ход са нови инициативи за набиране на средства (снимки)

Консорциум "Колежа" с водещ участник ПИМК Пловдив е единствената строителна фирма, допусната до последния етап от търга за изграждането на стадион " Христо Ботев" в Пловдив. Това стана ясно, след като ценовите оферти на кандидатите бяха отворени днес в община Пловдив от председателя на тръжната комисия Тодор Тодоров.
 
Консорциумът предлага да завърши спортния комплекс, известен и с името си "Колежа”, за сумата от 43 657 605,52 без ДДС. Прогнозната стойност, обявена от общината, е в размер на 44 348 399 лева.

Отстранени са другите участници в търга ДЗЗД "Онфра Конструкт", ВХД АД, "Щрабак" ЕАД и ГБС - Пловдив, тъй като техническите им предложения не отговарят на всички критерии, поставени от общината. Те имат 10 дни на разположение да обжалват решението.

Правителството отпусна 25 милиона лева с ДДС за изграждането на стадиона, на който тренира и играе мачовете си футболен клуб Ботев (Пловдив). Все още не е ясно откъде ще дойдат останалите пари за довършването на спортния комплекс.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички