Франко Барези получи почетен пост в Милан

Франко Барези получи почетен пост в Милан

Една от най-големите легенди на Милан - Франко Барези, беше удостоен с голямо признание от страна на клуба. Той беше обявен за почетен вицепрезидент на “росонерите” по време на днешното събрание на клубните акционери. Това се случи навръх 23-годишнината от последния мач в кариерата на великия защитник, която той прекара единствено в гранда от Милано. Самият Барези с радост прие тази новина, като сподели, че това е "чест, която ме изпълва с гордост".

На събранието също така беше одобрен единодушно и Бордът на директорите в Милан за следващите три години. Той е в състав: Паоло Скарони, Иван Газидис, Стефано Кочирио, Джорджо Фурлани, Марко Патуано, Салваторе Черкионе, Джанлука Д’Аванзо, Алфредо Крака и Масимо Ферари.

Изпълнителният директор Газидис пък коментира трансферната политика на “Дявола”. “Преминаваме през позитивен период, но пътят все още е дълъг и предизвикателен. Клубът има силни собственици зад себе си и те имат вяра в директорите. Стратегията ни е ясна: да привличаме някои от най-добрите таланти в света и те да се развиват при нас. Летният трансферен прозорец тъкмо приключи и ние сме много доволни. Спортно-техническото ръководство, водено от Паоло Малдини, вече се подготвя за следващия трансферен период през зимата и сме уверени”, заяви той.

Още от Футбол свят

Виж всички