Пиоли: Целта ни е да задминем отборите, които бяха преди нас в класирането

Пиоли: Целта ни е да задминем отборите, които бяха преди нас в класирането

Наставникът на Милан Стефано Пиоли похвали Рома, който е утрешният съперник на неговия отбор. Той също така говори за подобрението на "росонерите" и за техните цели през този сезон.


"Започнахме добре и искаме да продължим по този начин. Изправяме се срещу силни опоненти, които изглеждат малко като Милан в своето изграждане. Те подписаха със силни играчи и имат физическата сила, както и всички подходящи компоненти, за да бъдат амбициозен тим. Мачът ще бъде отворен. Само началото на сезона е и утре имаме важен мач. След критиките си мислехме само за работа. Сега трябва да направим същото, въпреки че получаваме похвали. Поисках от отбора да дава още повече от себе си, за да стане наистина амбициозен. Хубаво е, че очакванията се повишиха. Трябва по-добре да разбираме моментите на играта, когато трябва да увеличим скоростта или да задържим топката. Нашето развитие ще настъпи с времето, но трябва да е продължително и постоянно.

Целта ни е да задминем отборите, които бяха преди нас в класирането през миналия сезон. Тогава разликата ни в точките с топ 4 беше голяма. Сега мислим само за подобряването на това и задминаването на Рома и Аталанта. Стъпка по стъпка, мач за мач. Сега опонентите ни са Рома и мислим само за тях. Ще се опитаме да подходим към мача добре и с решителност. Ще се наложи да се изправим срещу игра на високо техническо ниво. Ще се стремим да ограничим Един Джеко. Трябва да дадем всичко от себе си, след това ще преценим позитивните и негативните неща. Нужно е да мислим за нашия път и да приемаме всеки наш мач като най-важния. Анте Ребич и Хакан Чалханоглу се чувстват по-добре, но мисля, че трудно ще се възстановят за утрешния мач. Ребич определено няма да успее", коментира Пиоли на пресконференцията си преди мача.

Още от Футбол свят

Виж всички