Стефан Аладжов: Ако ще и от Луната да докарат треньор в Левски, само да се оправят нещата

Стефан Аладжов: Ако ще и от Луната да докарат треньор в Левски, само да се оправят нещата
Левски ще има и нов спортен директор
Левски ще има и нов спортен директор

Играчът с най-много мачове в историята на Левски Стефан Аладжов бе гост в "Студио Дерби" и коментира състоянието на "сините". Според легендата нещата трудно биха се оправили в отбора, ако се залага само на юноши, които не са обиграни. 

"Дори, ако се върнем назад в историята, Левски винаги е бил начело. Сега има други проблеми, но когато се излезе на терена, трябва да даваш всичко от сбе си. Започнаха вече да ни бият и на "Герена". Така, ако вървим, не виждам къде ще бъдем. Предстоят трудни мачове, но то всички отбори са трудни вече.

Дано си възвърнат самочувствието момчетата, иначе ще ни бъде много трудно занапред. Трябва тези момчета да се пращат да се поочукат във Втора лига, тя също е на едно високо ниво. Да вземеш някого от юношеския отбор и да го вкараш в първия състав не става. Трудно е да се говори. Това ли е дъното, можем ли по-надълбоко да копаем? Не можем по-надолу. Ако започнат победите, ще дойдат и спонсори. За 10-то място няма да дойдат спонсори, трябва да си в челото, за да стане това", заяви Аладжоев.

14 Студио "Дерби" с легендата на Левски Стефан Аладжов и Венци Бонев
"Ако ще и от луната да дойде треньор, трябва да се оправят нещата. Познавам се с Гошо Тодоров, той е добър човек, 6 пъти е бил викан на пожар да вади горещите картофи. Сам си призна, че може би не си е представял Левски да достигне до там. Аз, когато играх, лидери бяха почти всички. Препълваха се стадионите, спомням си, ако биехме Черно море и Ботев (Пловдив) на техен терен, ставахме шампиони. Сега се надявам да се оправят нещата, но с млади момчета, които току-що стъпват на терена, трудна работа.
Левски стартира преговори със Славиша Стоянович
Левски стартира преговори със Славиша Стоянович
Не е трудно да се играе на левия бек, но трябва да се подсигуряват играчите взаимно. Преди се задължаваше след мачовете на юношите да се описват качествата на играчите и с какво изпъкват, сега не знам дали се прави това. Сега всеки гледа сякаш да вземе парите".
Относно националния ни отбор легендата заяви: "Слагат се едни клишета и за националния отбор, че едва ли не държавата ни е такава и такъв ни е футболът, но това не извинява нещата. Националният отбор е огледален образ на Левски. И те играят добре, но все ни бият накрая. Споменават се лидери, но сякаш няма никакви".
14 Студио "Дерби" с легендата на Левски Стефан Аладжов и Венци Бонев
Според Аладжов начело на Българския футболен съюз трябва да дойде независим човек, който да оправи нещата.
"ЦСКА 1948 играе само с българи, които са дали много на българския футбол. Предполагам и там заплатите са повече, отколкото в Левски. Трябва да се пращат, да се преотстъпват младите, за да се обиграят. Преди никой не ти даваше това време, не вървят ли нещата, си отиваш.
Локомотив (Пловдив) доста дълго време играят заедно, заслужено са си на първо място. И в БФС трябва да се оправят нещата, трябва да дойде независим човек. Има хора с много опит, но трябва да се нагърбят, да си имат и екип и всеки да си отговаря на работата", завърши легендата.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти