Шоуто в WINBET е-футбол лига продължава

Шоуто в WINBET е-футбол лига продължава

В група А на WINBET е-футбол лига „Отбор на надеждата“, ръководен от младият успешен национален състезател на League of Legends Йордан Маринов, се изправи срещу „Пирин“ (Благоевград), ръководен от психоложката Гергана Георгиева, която няма опит с игри на конзоли.

Всички попадения бяха отбелязани от аватара на Фиданов, който беше част от националния „Отбор на надеждата“ в Глазгоу през 2016 г. Головата серия стартира още от 6-ата минута и до края на първото полувреме резултатът вече беше 4:0. „Отбор на надеждата“ отбеляза нови 7 безответни попадения през втората част и мачът завърши 11:0 - първия двуцифрен резултат в WINBET е-футбол лига.

Това беше първи телевизионен мач на „Отбор на надеждата“, който е представен с 3 виртуални състава в българското електронно първенство по футбол WINBET е-футбол лига. Тимът, който всяка година е представител на България на световното първенство по стрийт футбол за бездомни хора, е събрал състезатели от различни години, за да може да се включи и във формат с 11 души на терена. Както е известно, социалният Мондиал Homeless World Cup се провежда във формат с 4 души в игра, а всеки от съставите има право на 8 играчи, които не са участвали до този момент в турнира. Специално за WINBET е-футбол лига „Отбор на надеждата“ е обединил състезателите си от 2012 и 2013 година, както и тези от 2014 до 2016. Третият тим обхваща играчите в периода от 2017 до 2019 година.

Във втория мач снощи един срещу друг на стадион „Бенковски“ в Пазарджик се изправиха „Хебър“ и „Пирин“ (Гоце Делчев). Двубоят започна оспорвано, като резултатът още в 11 минута бе 1:1. Двубоят между Хебър на Лъчезар Кръстев и Пирин Гоце Делчев на Валентин Джагълов беше динамичен, имаше  ключови спасявания и няколко свободни удара, но победата бе извоювана категорично от гостите с резултат 1:5.

Първият мач, който ще бъде излъчен тази вечер от 21:00 по телевизия „Спортал“ е „Левски“  (София) на Александър Папазов, син на Константин Папазов, срещу „Царско село“ на вратаря на тима Джони Пласид. Във втория двубой „Лудогорец“ на Макс Грамбауер се изправя срещу „Пирин“ (Гоце Делчев) на вратаря на тима Валентин Джагълов.

Още от eSports

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти