Потвърдено: Кобрата срещу Джошуа на 12 декември в Лондон!

Потвърдено: Кобрата срещу Джошуа на 12 декември в Лондон!
От Англия натискали Кубрат да свали новината за мача с Антъни Джошуа
От Англия натискали Кубрат да свали новината за мача с Антъни Джошуа

Вече няма никакво съмнение, че мач между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа ще има. След като преди няколко дни Кобрата официално обяви, че ще се изправи срещу световния шампион в тежка категория на 12 декември в Лондон, днес дойде потвърждение и от самия Джошуа.

Договорът между двете страни е факт, а двубоят ще се състои в "О2 Арена" в английската столица. Още няма яснота дали в залата ще бъдат допуснати фенове. Мачът първоначално беше насрочен за юни, но след това беше отложен заради пандемията от коронавирус.  Думите на Кобрата получиха отзвук и на Острова
Джошуа ще заложи 4-те си пояса - на IBF, където Пулев е официален претендент, но и на WBA, WBO и IBO. Британецът беше за последно на ринга през декември 2019 година, когато си върна титлите от Анди Руис след победа в Саудитска Арабия. 

Пулев чака цели три години шанс за двубой срещу Джошуа. През октомври 2017-а българинът имаше насрочен мач срещу световния шампион, но бе принуден да се оттегли заради контузия в рамото. От две години и половина Кобрата е задължителен претендент за пояса на Международната боксова федерация (IBF).
"Трябва да вярвяте в българската сила и Кубрат Пулев, защото ще видите как мачкаме елегантно и грубо. Един такъв мач би бил огромен успех за мен самия на първо място, както и за България и българския народ. Това все пак би бил мач за три световни титли. Премотивиран съм и отговорен, усещате, че сме в сериозна подготовка и очакваме да се обяви мача на живота ми. Това ще е събитието на годината, на петилетката, дори на десетилетието за България също", заяви Пулев на пресконференция в София.

“12 декември е датата. Коланите в тежка категория отново се издигат във въздуха, а единственият фокус пред мен е да направя така, че на 13 декември те да бъдат на законното си място във Великобритания”, сподели Антъни Джошуа.

„О2 Арена е истинската лъвска бърлога. Имам много история с нея, но без фенове в нея, нещо огромно ще липсва. Истински се надявам, че ще можем да доведем поне малко фенове на бокса, но трябва да видим. Уважавам всеки мой противник, уважавам и Пулев. Желая му всичко най-добро по време на подготовката му за мача”, каза още Джошуа.

Британецът пусна и специален рекламен клип в Тwitter, с който промотира предстоящия мач.

Още от Бойни спортове

Виж всички