Кобрата се защити от нападките в расизъм

Кобрата се защити от нападките в расизъм
Думите на Кобрата получиха отзвук и на Острова
Думите на Кобрата получиха отзвук и на Острова

Звездата ни в тежката категория на професионалния бокс Кубрат Пулев се защити от обвиненията в расизъм, които му бяха отправени заради шега по адрес на Антъни Джошуа по време на пресконференция в София. Двамата боксьори ще се изправят на 12 декември в Лондон в мач за световните титли, чийто притежател е Джошуа, а Пулев се явява като задължителен претендент на пояса във версия IBF.

Българинът изброяваше качествата на Джошуа, когато подхвърли, че "тенът му е по-добър". Това беше възприето като нападка на расистка основа. Пулев беше принуден заради този шум да публикува изявление, в което внася яснота, че не е и никога не е проявявал дискриминация заради етнически и религизни различия.

Изявлението на Кубрат Пулев:

"Приятели, следейки ожесточеността, с която някои чуждестранни медии се опитват да използват името ми през последните часове, бих искал да споделя следното:

Никога и по никакъв повод не бих си позволил проява на неуважение към човешко същество на расова, етническа или религиозна основа.

Именно на това постоянно уча малките ми племенници.

Всеки от нас се ражда на тази земя с равни права, като абсолютно никакво значение няма цвета на кожата.

Не мога да повярвам, как думите ми по адрес на Антъни Джошуа са извадени от контекста. Нито за миг не ми е минало през ума да дискредитирам спортист, заради цвета на кожата му!

Аз имам сред приятелите си хора – представители на различни раси и етноси. Всички те са страхотни и достойни личности и мои много добри приятели от дълги години, които уважавам и обичам.
2020 година сме и силно се надявам хората да спрат с това дребномислие и човешкото същество да еволюира интелектуално и да осъзнае, че истински ценните човешки достойнства на този свят, не се проявяват по външни белези, а чрез силата на човешкия дух и добродетелите, които носим вътре в себе си!

30 Кубрат Пулев и WINBET разкриват подробности за предстоящия сблъсък срещу Антъни Джошуа
Нека някои хора не дават път на комплексите си и не си съчиняват измислици, колкото и да им е скучно!
Затова, ако някой се е почувствал засегнат от думите ми, нека се опита да разбере, какво точно исках да кажа и в какъв смисъл и, ако не може да ме разбере, да приеме искрените ми извинения.
Използвам възможността да честитя рождения ден на Джошуа, който е днес (б.р. вчера) и да му пожелая много щастие и здраве, което в наши дни е по-ценно от всякога!".

Още от Бойни спортове

Виж всички