Маркизио отказал оферти от Интер и Реал Мадрид

Маркизио отказал оферти от Интер и Реал Мадрид

Легендата на Ювентус Клаудио Маркизио разкри, че в миналото е отказал предложения да се присъедини към Интер и Реал Мадрид.

“Имах контакт с Интер, когато Жозе Моуриньо водеше отбора, но им казах “не”. Хора като мен, Франческо Тоти, Даниеле Де Роси и Паоло Малдини израстнахме като футболисти, носейки същите цветове от детството. Връзката ни с тази фланелка е неоспорима. Мисля, че Реал Мадрид също питаше за мен. Бях на 21 години и тъкмо бях започнал да играя за първия състав на Ювентус. Фабио Капело, който беше треньор на Реал, ме искаше. Отказах му, тъй като исках да играя в любимия ми отбор пред родителите ми и в моя град. Отнетите титли заради “Калчополи”? Ювентус все още си ги искат не заради постиженията, а заради разликата в отношението към тях в сравнение с други отбори”, заяви Маркизио пред “Кориере дела Сера”.

Той обсъди и темата за хомосексуалността във футбола. “Никой от съотборниците ми не ми е казвал, че е гей, но не е вярно, че в съблекалнята не говорим за това. Има мълчание, без съмнение. Знаете ли за глупавите шеги със сапуна? Добре, че има женски футбол. Там определено са по-еманципирани, могат да ни помогнат да нарушим това табу. Рано или късно, ще има някой широкоскроен, който да спре неизбежната ударна вълна”, допълни бившият халф.

Още от Футбол свят

Виж всички