Конте: Дербито с Милан е първото от безкрайните важни мачове през сезона

Конте: Дербито с Милан е първото от безкрайните важни мачове през сезона

Наставникът на Интер Антонио Конте е категоричен, че утрешното дерби с Милан е само първият от многото важни мачове на отбора, които му предстоят до края на сезона. Той също подчерта натоварената програма на “нерадзурите” през следващите месеци и призова за обединение по време на ситуацията с пандемията, заради която утре ще отсъстват шестима негови играчи.

“Опитваме се да се справим добре във всички мачове. Всяка една победа е със стойност три точки. Дербито носи по-големи трудности. Изправяме се срещу силен Милан, който се справя добре след последните месеци на миналия сезон. Това е поредният силен отбор като Лацио, но искаме да продължим своя път. Ние сме само в началото. Важните мачове са безкрайни от сега до края на сезона. Винаги очаквам израстване, особено по отношение на отговорността. Важен аспект е да направим нова стъпка. Ако можех да избирам, щях да предпочета още един ден за подготовка. Знаем, че трябва да уважаваме и международните календари, и ще се адаптираме.

Ще се подготвим за това днес, няма друг начин. Ще дадем най-доброто от себе си, без да изискваме прекалено много от играчите, които току-що се върнаха. Алексис Санчес има мускулна умора. Днес ще направим преценка по време на тренировките и ще внимаваме, тъй като ще изиграем седем мача за три седмици. Ако е на разположение, това ще бъде, защото ще ни е дал гаранции, като е поел отговорност. В противен случай, предпочитам да изчакам следващия мач, но нищо не изключвам. Всички трябва да си сътрудничим и да бъдем проактивни, приемайки сегашната ситуация с коронавируса. Спортът като цяло и държавата я приемат. Нуждаем се от търпение и готовност, преминахме през доста труден период. Много съжалявах, че бързо забравихме за него. Изглежда, че идва нова сложна фаза, така че ни трябва обединение, за да се изправим пред нея по възможно най-добрия начин и да продължим напред. Да спрем би било пагубно. Няма смисъл да се жалваме от отсъстващи хора или затова кой е най-пострадалият.
Имам по-малко проблеми в сравнение с други периоди по отношение на опциите, с които разполагам. Утре ще бъде първият мач от седем през три-четири дни. Мислим си и за Шампионската лига, така че ще са необходими ротации. Спокоен съм, утре може би ще стартираме с трима халфове, а в сряда с други, а след това и в събота. Всички ще вземат участие, работя добре с всички, стига да има наличност, което ще е ключово през този сезон. Важното е да излезем на терена и веднага да има въздействие. Не знам дали Кристиан Ериксен играе много или малко. За мен той си играе достатъчно, докато се уважава и отбора. Мога да правя грешки, но съм доволен от това, с което Кристиан допринася към колектива. Мисля, че той също е доволен. Ще има място както за него, така и за всички останали. Ще бъде дълъг и изтощителен сезон”, заяви Конте на пресконференцията си преди мача.

Още от Футбол свят

Виж всички