Десподов: Разбирам феновете, но не съм предал никого! ЦСКА винаги ще остане нещо много специално за мен (видео)

Десподов: Разбирам феновете, но не съм предал никого! ЦСКА винаги ще остане нещо много специално за мен (видео)

Националът Кирил Десподов беше представен от Лудогорец. Крилото, който идва под наем от Каляри, говори за първи път за гневната реакцията на феновете на бившия си клуб ЦСКА-София. Футболист №1 на България за 2018 година обяви, че ЦСКА ще остане нещо много специално за него.

ЦСКА

"Ще обясня тази ситуация. За мен ЦСКА винаги ще си остане нещо много специално за мен. Там съм играл три години. Тези три години, тази емоция, която са ми дали феновете, отношението на клуба към мен, тъй като от него направих трансфер в Европа, никога няма да бъде заличена или забравена от мен. Не е приятна ситуацията, която стана последните дни, толкова омраза и обиди по мой адрес. Аз обаче ги разбирам. Тази ситуация се случва навсякъде по света във футбола. Нито съм първият, нито последният. Всичките тези години, в които съм играл за ЦСКА, е било от сърце и с емоция. Животът на футболиста не е лесен. Той трябва да бъде отговорен за себе си и към семейството си, като взима най-правилното решение за кариерата си. Не всичко е така, както изглежда отвън. Нормална е реакцията им, тъй като не обичат Лудогорец. Не се движа с охрана. Аз съм професионалист, като цяло трябва да затворим тази тема. Никой от ЦСКА не ме потърси, за да ме пита дали бих желал да се върна в ЦСКА. Затова не можем да говорим за предателство. Аз не съм предал никой. Искам да затвора тази тема и да се концентрирам вече само за изявите ми с Лудогорец", заяви своята позиция нападателят.

Трансферът на Десподов в Лудогорец разбуни духовете на "Армията"
Трансферът на Десподов в Лудогорец разбуни духовете на "Армията"

Лудогорец

"Искам да кажа, че съм щастлив, че съм тук в Лудогорец. Искам да благодаря на ръководството, че направиха всичко възможно, за да ме привлекат в отбора. Разбрахме се много лесно и бързо, след като се свързаха с мен и Каляри. Имах други оферти преди Лудогорец, но клубовете не успяха да се разберат с Каляри. Лудогорец се свърза с мен на 4 октомври вечерта, като на другия ден се разбрахме и стана трансфера в Лудогорец. Аз съм тук под наем, като има много висока откупна клауза. Ръководството на Лудогорец ще прецени дали да се възползва от това, ако са доволни от мен. Аз съм на 23 години, а скоро ставам на 24 години и идвам тук, за да играя. Ще дам всичко възможно от себе си. В Лудогорец има много добри футболисти, като конкуренцията на всеки един пост е много сериозна. Радвам се, че ще работя с много добри треньори и футболисти и толкова професионално.
Сензационна сделка: Лудогорец привлече Кирил Десподов
Сензационна сделка: Лудогорец привлече Кирил Десподов
Вчера пристигнах в Разград. Направих лека тренировка. Всичко е на много високо ниво и много професионално. Очарован съм като цяло. Базата е невероятна. Отношенията на всички към мен е перфектно. Познавам повечето играчи, както чужденците, така и българите. Все пак допреди две години бях играч в България. Аз съм професионалист и ми се играе футбол. Не ми се стои отвън и да тренирам за здраве. Искам да се развивам, като мисля, че тук ще се развия. Лудогорец ми показа голямо уважение. Показаха, че ме искат в отбора и аз се съгласих, тъй като знам колко професионално се работи тук. Аз познавам отбора, все пак дълги години съм играл в българското първенство. Преди два дни играх мач, ако прецени треньора ще вляза в игра. Вляза ли, ще дам всичко от себе си.
Лудогорец разясни за Десподов - Караманджуков: ЦСКА сети ли се за него? (видео)
Лудогорец разясни за Десподов - Караманджуков: ЦСКА сети ли се за него? (видео)
Няма да изреждам всички играчи по имена. Познавам над 50% от играчите, стила им на игра, както и на Лудогорец. Този стил на мен ще ми допадне много, атакуващ футбол. Престоят много мачове в Лига Европа, които трябва да спечелим, за да излезем от групите. Не бях играл около два месеца и половина, но тези три мача с националния отбор и помогнаха. Последния мач бях по-уморен. Този номер 11 си го избрах аз, тъй като съм роден на 11.11, като този номер ми носи късмет", сподели Десподов, който коментира нивото в родния елит и престоя му зад граница.
Караманджуков: Ще направим всичко възможно Кирил Десподов да остане при нас
Караманджуков: Ще направим всичко възможно Кирил Десподов да остане при нас
efbet  Лига
Мисля, че конкуренцията в България е по-силна отпреди. ЦСКА са добре, Локо Пд играят добре, Берое също играе добре.
Италия и Австрия
Мисленето ми се промени доста в чужбина. В Италия се разботи много професионално с много сериозни тренировки. В Австрия отидох, за да играя, тъй като ми беше заявено, че няма да получа шанс. Аз избрах опцията да играя, а не да си получавам само заплатата. На възраст съм, в която искам да играя. Там израснах много и физически психически. Доста добре ми се отрази престоя в чужбина.
снимки:ludogorets.com

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти