Участвай в националното преброяване на феновете и спечели страхотни награди

Краев: Основна фигура съм и не ми тежи, целта ми е да съм футболист №1 на България за 2020-а

Краев: Основна фигура съм и не ми тежи, целта ми е да съм футболист №1 на България за 2020-а

Нападателят на националния отбор Божидар Краев говори в предаването „Домът на футбола“ по DIEMA SPORT. Футболистът на Мидтиланд говори за двубоите на „лъвовете“, целите, които си е поставил и предстоящите битки в Шампионската лига. Той сподели, че е фокусиран да стане футболист №1 на България за 2020 година. Също така допълни, че е постижимо България да се класира на световното първенство през 2022 година.

„Изморен съм и се опитвам да се възстановя. Настроението в отбора е минорно след загубите, но гледаме напред. По-специално в последните мачове от Лигата на нациите вместо с четири сме с една точка, но това е, което се получи“, започна Краев.

„Опитваме се да няма психологическо затормозяване. Гледаме напред и трябва да се фокусираме върху нашата игра. Никога не са били позитивни нагласите към отбора. Аз съм професионалист, работя здраво и продължавам напред. Може би и пандемията добавя гориво в огъня – хората са пред компютрите и има много хейт“, добави още той.

„Уелс е най-добрият отбор в групата. Очаква ни труден мач. Ако победим ще бъде едно изтласкване и ще работим върху това. Играчите им играят в тимове от Висшата лига. Това им е силата“, каза нападателят.

„Времето ще покаже дали има лидери. Навлизат много нови играчи и нека се даде необходимото време. На мен се пада да бъда основна фигура в един от най-тежките периоди за националния отбор. Готов съм за това. Не ми тежи. Справям се като професионалист“, добави още Краев.

„Очевидно е, че нивото в България е по-ниско. Цялостно трябва да се подобри. Не съм анализатор или експерт, за да кажа какво трябва да се промени. Мисля, че е постижимо да се класираме за Световното първенство. Като гледам тогава на какви години ще сме, мисля, че ще сме в най-добрия си период. Смятам, че имаме поколение, което да подобри резултатите. Трябва да се даде време, за да укрепнем като отбор. Почти във всеки мач има футболист, който да дебютира. Трябва ни време, за да се опознаем и стиковаме“, допълни още той.

„В краткосрочен план съм си поставил целта да съм Футболист на България за 2020 година. Не съм изненадан, че не съм капитан. Гласуваха, както трябва за играчите с повече опит. Много съм развълнуван, че ще играя в Шампионската лига и искам да играя в максимален брой мачове. Много трудно ще излезем от групите, защото останалите три отбора са световна класа. Но не мога да дам прогнозна. Имах възможност да се завърна в България, но се разминах и мисля, че така е по-добре, за да играя повече време в чужбина. Не искам да казвам кой е тимът, всичко е конфиденциално“, обяви нападателят.

„Много се радвам за брат ми. Не искам да коментирам и да влияя в клуба, но виждам, че се справя добре“, завърши Краев.

Последвайте канала ни в

Още от Национални отбори

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти